Länstrafiken Örebro

Våghustorget stängs av från 23 juli till och med årsskiftet 2023

Dela
I slutet av juli fortsätter Örebro kommun arbetet med att byta vatten- och avloppsledningar mellan Kungsgatan och Fabriksgatan. Samtidigt anpassas Våghustorget för kollektivtrafiksystemet med snabbussar. Arbetet innebär att Våghustorget stängs av helt för trafik fram till årsskiftet.
Översiktlig karta omledningar. Ej för tryck.
Översiktlig karta omledningar. Ej för tryck.

Från och med söndagen 23 juli leds stadslinjerna 2, 3, 5, 6, 10 och 22 om via Änggatan och en tillfällig hållplats som heter ”Kungsplan”.  Bussarna kör därefter på Änggatan till Östra Bangatan för vidare färd till Resecentrum. Linje 5, 6 och 22 angör även Kulturkvarteret och Slottet.   

De regionlinjer som påverkas är linje 807, 819, 820, 824 och 825. Dessa får en tillfällig hållplats Trädgårdsgatan. Den tidigare hållplatsen med namnet Trädgårdsgatan är däremot fortsatt avstängd. Bussarna kör sedan vidare över Hamnbron och gör en vänstersväng in på Olaigatan, innan de når sin slutdestination Resecentrum.

 Även arbete på Fabriksgatan påverkar framkomligheten 

Arbete som påverkar framkomligheten pågår även i korsningen Rudbecksgatan /Fabriksgatan under samma tid. Det här påverkar regionlinjerna 200, 300, 314, 324, 400, 401, 490, 520, 521 och 590 som får en ändrad körväg till Kulturkvarteret på grund av arbetet. Istället för att stanna vid hållplatsen för regionbuss på Fabriksgatan, hänvisas resenärerna till hållplatsen för stadsbussar som ligger vid entrén till Kulturkvarteret. Stadslinjerna 1, 4, 7, 8, 9 och 78 påverkas i mindre utsträckning men kör på Nygatan istället för Fabriksgatan in till Kulturkvarteret.

- Vi förstår att det kan upplevas som krångligt att resa under byggtiden. Inte minst för att det blir långt mellan hållplatsen på Österplan och de tillfälliga hållplatserna för både stadstrafik och regiontrafik, men vi hyser stor tilltro till att det kommer att bli bra i slutändan när allt är klart och den nya sträckningen för snabbussarna erbjuder ett smart och snabbt resande i Örebro, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

När allt står färdigt i december har Våghustorget fått en ordentlig fysisk upplyftning med nya moderna hållplatser och digitala informationsskyltar med resinformation. Då är också hela Rudbecksgatan anpassad för de nya snabbussarna.

Läs mer på Länstrafikens webbplats 

Läs mer om pågående arbete på Rudbecksgatan och hur trafiken påverkas

Läs mer om snabbussarna   

Faktaruta destination regionlinjer:
Från Odensbacken, Norrbyås och Almbro: Linje 807, 819, 820, 824 och 825
Glanshammar: Linje 200
Lindesberg, Frövi, Fellingsbro: Linje 300, 314, 324
Hällefors och Nora: Linje 400, 401, 490
Garphyttan, Ånnaboda: Linje 520, 590
Närkes Kil: Linje 521

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Översiktlig karta omledningar. Ej för tryck.
Översiktlig karta omledningar. Ej för tryck.
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye