Turistrådet Västsverige

Pressinbjudan: 20 utländska campingjournalister besöker Dals Långed

Dela

Den 28 juni-1 juli kommer drygt 20 utländska journalister med camping som specialitet till Västsverige. Resan är ett samarbete mellan Turistrådet Västsverige,  SCR Svensk Camping, Göteborg & Co, Caravan Salong i Düsseldorf (världens största husvagns- och husbilsmässa) och CIVD (Tysklands motsvarighet till Husvagnsbranschens Riksförbund).

I samband med att pressresan når Laxsjöns Camping i Dals Långed torsdag den 29 juni hälsas media välkomna att närvara 15.30-16.30.

Varje år förlägger dessa stora tyska aktörer en pressresa till något europeiskt land för att marknadsföra Caravan Salong (som hålls den 25 augusti-3 september). I år har man valt att besöka Västsverige. Samtliga journalister kommer i husbilsekipage med två personer i varje. Övernattningarna sker på Lisebergsbyn i Göteborg, Johannesviks Camping i Bohuslän och Laxsjöns Camping & Friluftsgård i Dalsland. Vid övernattningarna bor en person i husbilen och den andre inkvarteras i stuga eller logi som campingen tillhandahåller.

- Camping har växt som reseanledning de senaste åren och ligger helt rätt i tiden, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Att få visa upp kontrasterna mellan storstaden Göteborg, det kustnära Bohuslän och skogarna i Dalsland för några av Tysklands främsta resejournalister stärker Västsverige som campingdestination och genererar säkerligen fler tyska gästnätter i förlängningen, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.


Praktisk information

I samband med pressträffen på Laxsjöns Camping finns alltså möjlighet till intervjuer med såväl utländska journalister som med representanter för Turistrådet Västsverige och SCR Svensk Camping. Även Pontus Gyllenberg, som äger Laxsjöns Camping, finns på plats.

Har du inte möjlighet att närvara personligen finns så klart också möjlighet till telefonintervjuer.

Plats: Laxsjöns Camping, Dals Långed (vägbeskrivning)

Tid: 15.30-16.30

Anmälan: Anmäl gärna din ankomst senast torsdag 29 juni klockan 13 till Johan Wetterberg, kommunikatör/pressansvarig, Turistrådet Västsverige på antingen 0768-939860 eller på johan.wetterberg@vastsverige.com

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Pressinbjudan: Årsmöte för Ett enat Bohuslän 8 mars7.3.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

På fredag den 8 mars är det dags för årsmöte inom Ett enat Bohuslän, en samverkan mellan kommuner, turistorganisationer och besöksnäringsföretag. På Ulkeröds Gård i Hedekas träffas kommunstyrelseordföranden, oppositionsråd, kommunchefer och turistchefer från samtliga kommuner i Bohuslän samt representanter för besöksnäringen och Turistrådet Västsverige. Media hälsas välkomna under hela eller delar av mötet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye