Riksteatern

Storslagen cirkus i litet cirkustält

Dela

Cirkusen kommer till stan i form av Utopia av Circus I love you! Det unga, djurfria, kompaniet gör modern cirkus för hela familjen. Under sensommaren turnerar de med Riksteatern för att bjuda på stor cirkuskonst i ett litet cirkustält. Premiär 18 augusti i Växjö.

Foto: Petter Persson
Foto: Petter Persson Petter Persson

Utopia av Circus I love you är en akrobatisk symfoni som komponeras fram av toner, ackord och rytm. Fem multitalanger med bakgrund i några av Europas mest prestigefulla lärosäten för cirkus, ger med humor och värme publiken överraskningar, kittlande akrobatik och en emotionell resa genom varje akt. 
 
– Något som förenat alla och som legat som grund för föreställningen är en sann kärlek till cirkusen. Det finns en vilja att söka sig in mot cirkusens essens. Vad blir kvar när man tar sig bort från teater och dans? Kan vi skapa en föreställning där kärleken till cirkusen och musiken når publiken? Hur kan cirkus inspirera publiken att själva agera och kasta sig ut? säger cirkusdirektör Pelle Tillö.
 
Circus I love you har precis avslutat en slutsåld turné i Finland med 35 shower i 6 olika städer. I januari i år bokades de till BIAC - Biennale Internationale Des Arts Du Cirque i Marseille, Europas största festival för samtida cirkus. Efter att i många år ha turnerat i Europa uppstod det en vilja hos kompaniet att ta sig ut även till de minsta orterna i Sverige där de alla på ett eller annat sätt hör hemma. Målet är att skapa största möjliga cirkus i ett mycket litet tält.   
 
– Jag hoppas att publiken, oavsett om man är gammal eller ung, upplever något nytt och spännande. Att dom kommer ut ur tältet med inte bara glädje till cirkuskonsten utan också till livet, säger cirkusdirektör Pelle Tillö.

 
Medverkande 
Sade Kamppila   
Oskar Rask   
Julien Auger   
Benoît Fauchier   
Thibaud Rancoeur   
Pelle Tillö   
Julia Simon   
 
Konstnärligt team 
Idé och konstnärlig utformning: Julien Auger, Sade Kamppila, Oskar Rask, Thibaud Rancoeur, Benoît Fauchier, Pelle Tillö   

Producent 
Riksteatern 
 
Turnéplan 
18-20 augusti | Växjö 
25-27 augusti | Höviksnäs  
1-3 september | Motala 
8-10 september | Eskilstuna 
15-17 september | Simrishamn 

Kontakter

Bilder

Foto: Petter Persson
Foto: Petter Persson
Ladda ned bild

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum