Riksteatern

Vänskap och växtvärk i Emma AdBåges komiska dramatikerdebut

Dela

Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras? I Puppan får den yngre publiken ta del av prisbelönta författaren och illustratören Emma AdBåges dramatikerdebut. Med humor avhandlar pjäsen vänskap, växtvärk och steget från barndom till det där mittemellan. En produktion från ung scen/öst i samarbete med Riksteatern Barn & Unga. I regi av Anja Rajić. Premiär 13 september i Skellefteå.

Puppan, Illustratör: Fideli Sundqvist
Puppan, Illustratör: Fideli Sundqvist Illustratör: Fideli Sundqvist Illustratör: Fideli Sundqvist

– Jag vill berätta om känslan av att nästan bli förrådd av sin kropp och det oerhörda i att känna att man kanske måste förändras som människa, bara för att kroppen plötsligt blir nåt annat när man växer. Plötsligt finns nya förväntningar från andra och former som skaver. Vem är jag nu? Förändras jag inuti om jag förändras utanpå? säger Emma AdBåge.  
 
Sommarlovet har just börjat och Puppan och bästisen Vinge ska ägna tiden åt att leka vid sitt hemliga gömsle. Men Vinge åker på kollo och Puppan blir ensam kvar. Samtidigt knakar det i hela kroppen och efter att vingar och spröt slagit ut under en natt är ingenting sig likt. Den äldre och tuffare tjejen Cici vill nu ha med Puppan i sina Flip-Flop-videos och mamma kallar Puppan för stora tjejen. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. 
 
– Jag hoppas att publiken efter att dom har sett pjäsen inte känner sig så ensamma i det som händer, eller kommer att hända dom. Att dom kan känna igen sig i förloppet när man växer och åldras och hur komplicerat det kan vara. Och så hoppas jag att dom tar med sig det viktiga: att man kan och får fortsätta ha sin inre kärna, sitt barnjag, även när kroppen förvuxnar, säger Emma AdBåge. 

Puppan är en klassrumsföreställning för åk 2-3. 
Premiär 13 september, Skellefteå.   
Pressvisning, 8 september, Hallunda, Stockholm. Kontakta pressansvarig för pressbiljett. 

Medverkande 
Lilja Fredrikson   
Joel Schmidt   
Astrid Drettner   

Konstnärligt team 
Manus: Emma AdBåge   
Regi: Anja Rajić   
Scenografi och kostym: Anna Dolata   
Maskdesign: Agnes Kenttä   
Ljuddesign: Elize Arvefjord   

Producent 
Ung scen/öst i samarbete med Riksteatern Barn & Unga 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum