Nordberg Movement AB

Koreografen Bambam Frost gästspelar i Oslo med YES

Dela

Den Stockholmsbaserade koreografen Bambam Frost är inbjuden att öppna säsongen på Black Box, Oslo den 25-26 augusti med solot YES. Verket, som hade premiär på MDT våren 2021 och tidigare visats på turné i Frankrike, Norge, Finland och Danmark, kunde senast ses på Elverket, Dansens Hus, i december 2022. 

YES är en kaskad av njutning, sorg och drömmar. En ständig transformation genom det som är och det som varit. YES insisterar på fiktion som kompass för att föreställa oss var vi vill vara. YES arbetar med vattnets transformerande kraft och stormens revolutionerande potential.

Speltillfällen på Black Box teater

Fredag 25 augusti kl. 19:00, Store scene

Fredag 26 augusti kl. 19:00, Store scene

Mer info om Black Box teater, gästspelet och biljetter

Om BamBam Frost

BamBam Frost är dansare och koreograf baserad i Stockholm, Sverige. Hon har en kandidatexamen i samtida dans från Stockholms konstnärliga högskola och har i sitt arbete rört sig inom klubbscener, kommersiella arbeten, samtida dansscenen och konstinstitutioner. 2018 debuterade hon med sitt första helaftons verk SORRY.

SORRY, SO SORRY (2019), and YES (2020) tar alla avstamp från hennes intresse för sociala danser och populärkulturella fenomen i relation till tiden och sammanhangen de uppstår ur. I hennes arbetet insisterar hon på lust, njutning och fiktion som kompass för att fantisera fram och forma koreografiska förslag. immortal summit (2020) och Koreografisk konversation (2021) skapades tillsammans med Lydia Diakité Östberg och hade båda premiär under 2021. Hennes senaste verk, dream beam, hade premiär på MDT i juni 2023. Hösten 2023 är Bambam Frost bland annat aktuell som koreograf till musikalen 9 to 5 på Uppsala Stadsteater, i regi av Farnaz Arbabi. 

YES

Koreograf: BamBam Frost

Performers: BamBam Frost och Lydia Östberg Diakité

Ljusdesign: Anton Andersson

Ljuddesign: Yared Cederlund

Scenografi: Lisa Berkert Wallard

Kostym: Hanna Kish

Konstnärligt stöd och yttre öga: Lydia Diakité Östberg och Alexandra Tveit

Produktion: Jessie McLaughlin, Sara Bergsmark (MDT), Nordberg Movement.

Samproduktion: MDT, Säfsten Produktion

Med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm stad och Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022), samt EU-programmet Kreativa Europa. Gästspelet genomförs med särskilt stöd av Kulturrådet.

Kontakter

Bilder

Foto: Märta Thisner
Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild

Följ Nordberg Movement AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nordberg Movement AB

Konstnären Ingela Ihrman och koreografen Stina Nyberg möts i en ny föreställning på Hägerstensåsens medborgarhus4.12.2023 11:31:58 CET | Pressmeddelande

Tvåtakt är en duett i två akter, skapad och framförd av kritikerrosade konstnären Ingela Ihrman och koreografen Stina Nyberg. I föreställningen tar de sig an och utforskar varandras konstnärliga praktiker och kroppar. Tvåtakt är Ingela Ihrman och Stina Nybergs första större samarbete. Premiär på Hägerstensåsens medborgarhus den 12 december. Spelas till den 17 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum