Riksteatern

Rörelseforskare på turné med absurd cirkusföreställning

Dela

Cirkusartisterna Vejde Grind, 190 cm, 80kg, kroppstyp: Swedish caveman och Vincent Bruyninckx, 170 cm, 60kg, kroppstyp: Belgian french fry är några av världens främsta artister i sin disciplin. I föreställningen H O M A N bjuder de publiken på en existentiell resa i jakten på hopp och nuet. Premiär 20 september i Sundsvall.

– Vi använder det absurda som ett verktyg för att ta ett steg bort från logik och meningsskapande. Vi vill att publiken ska känna saker, inte ifrågasätta eller analysera utan bara vara närvarande och leva i nuet, säger Vejde Grind.

Vejde Grind och Vincent Bruyninckx är cirkusartister, dansare och rörelseforskare. De uttrycker sig med hjälp av sina kroppar, ljudteknik och en unik spetskunskap i cirkusdiciplinen Cyr Wheel. Publiken får i cirkusföreställningen H O M A N följa artisternas komplexa och varma relation till varandra men även deras sökande efter mening.

– I den här föreställningen har vår avsikt blivit att väcka intressanta frågor tillsammans med publiken snarare än att försöka svara på dem. Så om publiken lämnar teatern med fler frågor än svar är det fantastiskt, säger Vincent Bruyninckx.

Riksteatern i samarbete med Collectif Malunés 

Medverkande
Vejde Grind 
Vincent Bruyninckx 


Konstnärligt team
Artister - koncept och framförande: Vejde Grind & Vincent Bruyninckx 
External Eye: Tom Brand & Esse Vanderbruggen 
Kostym: Bettina Feuerstein 
Ljusdesign: Seppe Brouckaert 
Ljuddesign & musik: Vejde Grind 

 

Pressvisning 15 september i Årsta.
Premiär 20 september i Sundsvall.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye