Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås

Dela

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

Porträttbild på Ewa Fröling
Ewa Fröling kommer till Mikaeli Möter... Malin Nerby

Nedan finns en lista med det som händer under septembermånad. Kom ihåg att det finns flera gäster att läsa om på vår webb.

Vi startar med Suicidpreventiva dagen den 10 september

SUICIDPREVENTIVA DAGEN uppmärksammas i Mikaelikyrkan. Föredrag av Annika Strandhäll, riksdagsledamot och engagerad i organisationen Suicid Zero. Temat är "Om sorg och livsglädje – ett samtal om självmord". Under kvällen blir det även musik och tilltugg. Fri entré.
Var: Mikaelikyrkan
När: Söndag 10 september, kl. 18.


Den 19 september finns två intressanta gäster att välja emellan: 

TALARKVÄLL med Johannes Wätterbäck (Farbror Grön)
”Om odlandet, kreativitet samt en mobiltelefon, sociala medier och min gamla pappa.”
Johannes Wätterbäck är västeråsare, författare, odlingsprofil och bloggare som tillsammans med sin sambo Theres Lundén driver bloggen Farbror Grön där de bjuder på sina gröna kunskaper och sitt kretsloppstänkande. Fika från kl. 18. Fri entré.
Var:
Önsta Gryta kyrka
När:
Tisdag 19 september kl. 18.30

TALARKVÄLL med Frida Walter - Varför går hon inte? Om våld i nära relationer.
Frida Walter föreläser utifrån egen erfarenhet av att bo på skyddat boende och sina olika yrkesroller som utbildad jourkvinna och forensisk sköterska på Akutmottagningen för våldtagna. Frida har också skrivit ett antal handböcker i ämnet. Fika från kl. 18. Fri entré.
Var: Tomaskyrkan
När: Tisdag 19 september kl. 18.30.


Den 29 september är det dags för Giddefredag med gäst.

GIDDEFREDAG - Musik från insidan med Per-Håkan Sandberg, musikpedagog

Om vikten av allas rätt till sin egen ­musik i kyrkan och hur oväntade låtval kan fördjupa gudstjänsten. Per-Håkan Sandberg framför egna sånger och psalmer tillsammans med Kekke Waltersson, Silia Hahne och Jakob Sandberg. Kvällen startar med tacobuffé från kl 17 (vuxna 60 kr, barn äter gratis).
Sinnesromässa med Per-Håkan Sandberg börjar kl 18.30. Fri entré.
Var: Gideonsbergskyrkan
När: Fredag 29 september kl. 18.30.


Månadens föreläsningar avslutas den 30 september i Mikaelikyrkan.

MIKAELI MÖTER: Ewa Fröling

Präst Maria Agstam Häggkvist i samtal med Ewa Fröling om skådespeleri, författarskap, kändisskap, livet, om yta och djup. Samtalet inramas av Ewas favoritmusik, framförd live i kyrkan. Musiker för kvällen är Micke Winterquist med flera. Café Mika öppet från kl. 16. Fri entré.
Var: Mikaelikyrkan
När: Lördag 30 september kl. 18

Senare under hösten blir det bland annat Talarkväll i Tomaskyrkan med Axel Schylström (14/11) samt Giddefredag med biskop Mikael Mogren (1/12). Alla höstens gäster och föreläsningar hittar du på vår web: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/talarkvallar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Porträttbild på Annika Strandhäll
Annika Strandhäll gästar Suicidpreventiva dagen
Ladda ned bild
Porträttbild på Johannes Wetterbäck (Farbror Grön)
Farbror Görn hälsar på i Önsta Gryta kyrka
Ladda ned bild
Porträttbild på Per Håkan Sandberg
Per Håkan Sandberg berättar om vikten av allas rätt till sin egen ­musik i ­kyrkan
Ladda ned bild

Länkar

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye