Region Uppsala nominerar Noors slott till Stora Turismpriset 2023
Noors slott, vackert beläget mellan två sjöar i en lugn och naturskön miljö i Knivsta kommun, är Uppsala läns kandidat till Stora Turismpriset 2023. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Priset är på 100 000 kronor och vinnaren utses den 6 december.
Varje år får samtliga svenska län nominera en kandidat. Alla som blir nominerade får en belöning på 10 000 kronor. Den 6 december koras sedan vinnaren, som förutom äran också får 100 000 kronor.
Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidrar till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. De ska också metodiskt och målmedvetet utveckla en hållbar verksamhet. Priset delas ut i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".
Från Uppsala län nominerar nu Region Uppsala alltså Noors slott. Noors slott är ett mindre barockslott där det även bedrivs hotell- och konferensverksamhet.
Motiveringen lyder:
Med stor omsorg om både gäster och medarbete har detta familjeföretag framgångsrikt hittat sin nisch och levererar ett värdskap som sätter fingret på besöksnäringens unika förmåga att skapa oförglömliga upplevelser och bemötande som lever kvar i minnet. Ett uttryck för den nominerades nytänkande kring att skapa upplevelser för olika målgrupper är att de anordnar sommarpensionat för seniorer. Noors slott utmärker sig i arbetet med den sociala hållbarheten och har med stor omsorg inkluderat och utvecklat, såväl unga som funktionsnedsatta i sin verksamhet, både genom praktik och med daglig verksamhet.
- Region Uppsala har i år valt att nominera Noors slott, då vi anser att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Service och gästen i fokus är verkligen det som gäller för Noors slott. De värnar med andra ord det som är besöksnäringens unicitet, nämligen att skapa goda upplevelser i kombinationen med det som är näringens profession - att ge ett gott bemötande, säger Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg på Region Uppsala.
- Besöksnäringens hjärta är att ge besökaren fina upplevelser och fina minnen. På Noors slott är lyx inte enbart exklusivitet, utan hög kvalitet och gott värdskap. Att skapa framgång genom att sätta gäster och medarbetare främst är en modell som stärker den svenska besöksnäringen, säger Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling.
Fakta Stora Turismpriset
Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.
Kontakter
Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling: 072 – 202 23 81
Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg, Region Uppsala: 072 – 202 99 07
Sofia Hjärner, ägare av Noors Slott: 070 – 850 71 17
Bilder
Om Region Uppsala
Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.
Följ Region Uppsala
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala
Region Uppsala tillsätter extern oberoende granskning efter felaktiga diagnoser30.10.2024 16:32:05 CET | Pressmeddelande
Region Uppsala tillsätter nu en extern oberoende granskning av händelseförloppet då 33 kvinnor på felaktiga grunder fick sin livmoder bortopererad vid Akademiska sjukhuset.
Uppsnabbat från trafik- och samhällsutvecklingsnämnden den 24 oktober25.10.2024 08:59:21 CEST | Pressmeddelande
Samverkansavtal med Region Stockholm om länsöverskridande trafik Nämnden beslutade om ett nytt samverkansavtal mellan Region Uppsala och Region Stockholm om pendeltågstrafik till Uppsala och Bålsta. Bakgrunden är att pendeltågstrafiken sedan mars 2024 utförs på ett nödavtal tecknat av Region Stockholm. Detta avtal innebär en ökad kostnad för trafiken. Enligt samverkansavtalet ansvarar Region Uppsala för kostnaden för trafiken på sträckorna Arlanda C–Uppsala C och Bro–Bålsta. Det nu beslutade samverkansavtalet gäller retroaktivt från 1 maj 2024. När Region Stockholm tilldelar en ny trafikleverantör för pendeltågstrafiken behöver samarbetsavtalet beslutas på nytt. Rekommendation om vidare arbete för att kunna säkra biljettintäkter när utbyggnaden av fyra spår är klar Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden är positiva till att de stationer som berörs av utbyggnaden av fyra spår ska anpassas så att en fysisk spärrlinje eller annat tekniskt stöd för att säkra biljettintäkter blir möjlig. Nä
Sveriges regioner tecknar säkerhetsskyddsavtal24.10.2024 14:59:13 CEST | Pressmeddelande
Sveriges 21 regioner har för första gången ingått ett multilateralt säkerhetsskyddsavtal med varandra. Avtalet är en grundförutsättning för att kunna planera för att gemensamt hantera hälso- och sjukvård vid höjd beredskap och krig.
Uppsnabbat från regionstyrelsen den 22 oktober22.10.2024 16:31:15 CEST | Pressmeddelande
Förstudie för en ny helikopterbas ska genomföras En förstudie för en ny helikopterbas ska genomföras, till en kostnad av högst 750 000 kronor. Förstudien ska genomföras skyndsamt med målet att en ny helikopterbas ska kunna tas i drift senast den 30 september 2027. Detta beslutade regionstyrelsen vid sitt möte. Bakgrunden till beslutet är att Luftburen intensivvård, som idag har sin basering på Uppsala garnison (F16), måste flytta. Försvarsmakten meddelade i september 2024 att verksamheten inte kan vara kvar på området efter den 31 december 2027. Detta till följd av förändrade förutsättningar och behov för Försvarsmaktens egen verksamhet inom Uppsala garnison. Därför står Region Uppsala nu med ett skyndsamt lokalförsörjningsbehov. Helikopterverksamhet är, enligt ärendets handlingar, krävande och komplex ur samhällsplaneringsperspektiv. Verksamheten har stor omgivningspåverkan. Att etablera en ny helikopterbas är förenat med särskilda tillstånd utöver de som normalt följer av byggnation
Nu kan ungdomar träffa ungdomsmottagningen digitalt22.10.2024 12:44:03 CEST | Pressmeddelande
Den 22 oktober slår ungdomsmottagningarna upp porten för chatt via 1177 direkt. Genom att logga in med e-legitimation kan ungdomar ställa frågor, få svar och i många fall göra ett helt besök direkt i sin telefon.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum