Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Pressinbjudan: H.M. Konungen och IVA besöker Västerbotten och Norrbotten

Dela

Hållbar omställning och utveckling är i fokus när H.M. Konungen och en delegation från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) besöker Västerbotten och Norrbotten den 10-12 oktober 2023. Medier är välkomna till ett urval av aktiviteterna – föranmälan krävs.

Hållbar omställning och utveckling är temat för IVAs teknikresa till Västerbotten och Norrbotten där besök görs i Skellefteå, Luleå och Boden. Frågor i fokus är teknikutveckling, kompetensförsörjning och forskning. Delegationen består utöver H.M. Konungen, IVAs preses Marcus Wallenberg och Tuula Teeri, vd för IVA, av ungefär 30 olika representanter från näringsliv, myndigheter och högskolor.

IVAs kungl. Teknikresa har genomförts sedan 2001, på H.M. Konungens initiativ. Till resorna bjuds svenska företagsledare och representanter från myndigheter och högskolor in. Syftet med resorna är att ge ny kunskap och skapa kontakter som på sikt kan leda till ett utökat idéutbyte och stärkt konkurrenskraft.

Medier är välkomna att delta i en eller flera av programpunkterna nedan. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs. Skicka ansökan till per.andersson@iva.se senast den 6 oktober 2023.

Framtidens hållbara flyginfrastruktur (Skellefteå)

Presentation och demonstration av Skellefteå Airports arbete med framtidens hållbara flyginfrastruktur. Elflyg och utbildning av piloter vid Green Flight Academy. 
10 oktober 2023 kl. 12.30
För media: Fototillfälle

Skellefteå Universities Alliance (Skellefteå)

Skellefteå University Alliance (SUA) är ett samarbete mellan olika lärosäten för att möta det stora utbildnings- och kompetensbehovet i regionen. Visionen är att skapa en testbädd för akademisk innovation som utmanar och utvecklar de traditionella akademiska ramarna och främjar nya modeller för samarbete, lärande och forskning.
10 oktober 2023 kl. 14.15
För media: Fototillfälle och medverkan vid seminariet

H2 Green Steel (Boden)

Besök vid H2 Green Steels 270 hektar stora fabriksområde med rundtur vid bygget av anläggningarna för grön vätgas, grönt järn och grönt stål. Dialog vid byggkontoret om el och kraft, teknik, digitalisering, boenden och genomförandet av det gigantiska byggprojektet.
12 oktober kl. 11.30
För Media: Fototillfälle

Kontakter

Om oss

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum