Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona

Dela

Vi vill inspirera fler unga att gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 6 mars besöker Prins Daniels Fellowship, Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona, för att för att hålla en inspirationsföreläsning kring entreprenörskap och samtala med studenter ifrån högskolan. Medier är välkomna att delta – föranmälan krävs.

Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona den 6 mars 2024. Bilden är från ett besök på Lunds tekniska högskola förra året.
Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona den 6 mars 2024. Bilden är från ett besök på Lunds tekniska högskola förra året.

Under besöket i Karlskrona samtalar H.K.H. Prins Daniel med entreprenörerna Emma Ridderstad, Warpin, och Patrik Liu Tran, Validio. Tillsammans berättar de om sina erfarenheter av att driva företag vid en inspirationsföreläsning. Senare under dagen deltar ett trettiotal elever i rundabordssamtal med prinsen och inspiratörerna för att dela med sig av konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Medier är välkomna att delta – anmälan till besöket görs till per.andersson@iva.se senast den 4 mars. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Program 6 mars 2024

Plats: Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona, Multisalen J1504 - Campus Karlskrona

10.30-11.30: Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Emma Ridderstad och Patrik Liu Tran.

11.30-11.45: Tid för eventuella frågor från medier. 

11.45-12.30: Rundabordssamtal med elever från Blekinge Tekniska Högskola och entreprenörerna.

Fakta om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Läs mer på prinsdanielsfellowship.se

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Grön omställning kräver ny mineralstrategi21.5.2024 09:04:23 CEST | Pressmeddelande

Sverige behöver en ny mineralstrategi för att hantera den ökade utvinning av metaller och mineral som omställningen till ett fossilfritt och hållbart samhälle innebär. Strategin behöver ta de ökade behoven som utgångspunkt och hantera de mål- och intressekonflikter som dessa medför. Inte minst behöver samhällen med gruvverksamhet kompenseras bättre än idag. Det konstaterar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i en ny rapport.

Utbildningsminister Mats Persson möter akademi och näringsliv i Malmö13.5.2024 07:00:00 CEST | Pressinbjudan

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och Sydsvenska Handelskammaren bjuder in utbildningsministern till Malmö, för att utifrån ett sydsvenskt perspektiv, diskutera framtida kompetensbehov inom STEM-ämnena: naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik. På seminariet medverkar ledande företrädare från näringsliv och akademi i Skåne. Medier är välkomna att delta – föranmälan krävs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye