Svenska Postkodlotteriet

119 miljoner till vinnare i Ronneby

Dela

I Ronneby i Blekinge bor Sveriges senaste vinnare. I dag avslöjades det att Postkodlotteriets Grannyra med en vinstpott på 119 miljoner kronor går dit. De som bor i postnummer 372 31 och har lott får vara med och dela på miljonerna. Den 12 oktober firas vinnarna när de får ta emot sina vinstcheckar vid ett event med tv-inspelning.

Postkodlotteriets Grannyra kommer till Ronneby.
Postkodlotteriets Grannyra kommer till Ronneby.

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på hälften av 119 miljoner, alltså 59,5 miljoner kronor. Den resterande hälften delas mellan de lottköpare som även bor i den vinnande postkoden.

Festlig vinstutdelning i Ronneby
Torsdagen den 12 oktober kommer vinnarna i Ronneby att firas när Postkodlotteriet bjuder in till en vinstutdelning med musikunderhållning, fika och aktiviteter för stora och små. Tid och plats är inte klart ännu. Alla vinnare kommer att kontaktas och bjudas in till vinstutdelningen. Familj, vänner och allmänhet är varmt välkomna att ta del av festligheterna. På scenen uppträder Lucianoz.

Vid vinstutdelningen kommer den vinnande postkoden att avslöjas och checkar kommer att delas ut på scenen. Programledare är Rickard Sjöberg och med på plats är vinstutdelarna Jesper Blomqvist, Christian “Kicken” Lundqvist och Sandra Dahlberg.
– Som jag har längtat efter den här Grannyran! Och några som längtar ännu mer är förstås grannarna i Ronneby som kommer få dela på miljonerna. Men hur mycket får var och en? Det får vi reda på nästa torsdag. Hoppas vi ses, säger Rickard Sjöberg.

Grannyrans vinstutdelning spelas in och tv-programmet sänds i TV4 den 20 oktober klockan 19.30.

Det är tredje gången som en Grannyra landar i Blekinge. Tidigare Grannyror har gått till Listerby 50 miljoner (2017) och Nättraby 75 miljoner (2010). Hittills har Postkodlotteriet gjort 25 personer till miljonärer i Blekinge och nästa torsdag blir det ännu fler. Hur många avslöjas först då.

Fördelning av vinstpotten
Under året samlar lottköparna på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter.

  • Hälften av vinstpotten (59,5 miljoner kronor) fördelas mellan alla som har lott i det vinnande postnumret.
  • Andra hälften av vinstpotten (59,5 miljoner kronor) fördelas mellan de med lott som dessutom har den vinnande postkoden.

Vad är en postkod?
Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer.

För mer information kontakta:
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Postkodlotteriets Grannyra kommer till Ronneby.
Postkodlotteriets Grannyra kommer till Ronneby.
Ladda ned bild

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar, samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Nästan en miljon kunder har varje dag chans till nya vinster. Tack vare alla som är med i lotteriet har vi sedan starten 2005 genererat 14,5 miljarder kronor till ideella organisationer. Det gör Postkodlotteriet till Sveriges största privata givare till ideell sektor.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum