Vänersborgs kommun

Carolina Svanström är ny VD för Vattenpalatset

Dela

Carolina Svanström har utsetts till ny VD för Vattenpalatset Vänerparken AB, med start den 1 december 2023. Hon efterträder nuvarande VD Carina Svensson, som går i pension i november.

Carolina Svanström är ny VD för Vattenpalatset
Carolina Svanström är ny VD för Vattenpalatset Foto: Jerry Lövberg

– Jag är glad över att få presentera Carolina som ny VD för Vattenpalatset. Carolinas egenskaper och erfarenheter ger goda förutsättningar för att framgångsrikt kunna driva och utveckla verksamheten i Vattenpalatset. Hennes kompetens och intresse inom folkhälsa och idrott är en bra grund för lyckas med uppdraget, säger Håkan Falck, styrelseordförande i Vattenpalatset Vänerparken AB.

Carolina är 44 år gammal och kommer senast från Västra Götalandsregionen där hon varit sektionschef med ansvar för digitala samarbetsplattformar.

– Det här känns jättespännande. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Vattenpalatsets medarbetare utveckla verksamheten ytterligare för både vänersborgare, turister och inresande gäster, säger Carolina Svanström.

Carolina kommer att ha ett helhetsansvar för verksamheten; att leda verksamheten och att erbjuda en trygg, säker och attraktiv plats för alla besökare. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med styrelsens ordförande.

Om Vattenpalatset
Vattenpalatset är en väletablerad och populär anläggning för såväl vänersborgare som turister och inresande gäster. Här finns äventyrsbad, motionsbassäng, varmbassäng, relaxavdelning samt café. Utöver verksamhet för privata badgäster bedrivs simskoleverksamhet och uthyrning av bassänger till föreningar.

Verksamheten bedrivs genom Vattenpalatset Vänerparken AB som ägs av Vänersborgs kommun. Utöver verkställande direktör finns sex fastanställda samt ett antal timanställda medarbetare.


Kontakt

Håkan Falck, styrelseordförande i Vattenpalatset Vänerparken AB,
tel: 0703-59 84 45, e-post: hakan.falck@vanersborg.se

Carolina Svanström, tillträdande VD för Vattenpalatset Vänerparken AB,
tel: 0725-87 33 75

Kontakter

Bilder

Carolina Svanström är ny VD för Vattenpalatset
Carolina Svanström är ny VD för Vattenpalatset
Ladda ned bild

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

Pristagare på Vänersborgsgalan 202424.3.2024 10:00:34 CET | Pressmeddelande

Lördag 23 mars samlades drygt 300 gäster för den åttonde Vänersborgsgalan, i Eventhallen på Quality Hotel i Vänersborg. Galan, som hyllar och förenar kultur, idrott och näringsliv i Vänersborgs kommun, delade under kvällen ut fyra hederspriser inom kategorierna Näringsliv, Idrott, Kultur och Evenemang. Hyllningar varvades med musik och underhållning av Västsvenska VIP-orkestern och komikern Jan Bylund. Kvällens konferencierer var Erik Torstensson och Jill Stor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye