Vänersborgs kommun

Inbjudan till pressträff: Uppegårdens Vilt tar över verksamheten på Bergagården

Dela

Fastighets AB Vänersborg har tecknat avtal gällande verksamheten på Bergagården på Hunneberg. Till sommaren år 2025 öppnar Uppegårdens Vilt en restaurang med övernattningsmöjligheter på Bergagården. Innan dess ska en omfattande renovering ske, med bland annat nytt kök och fem övernattningsrum.

- Nu påbörjar vi arbetet med att upphandla en entreprenör för att starta ombyggnationen, då fastigheten är i dåligt skick och i stort behov av renovering, säger Gunnar Johansson VD för Fastighets AB Vänersborg.

- Detta är en viktig pusselbit för att utveckla verksamheten på Hunneberg. En restaurang på bergen och Uppegårdens Vilt ger ett perfekt tillskott med sin unika inriktning med satsning på vilt. Detta är ett komplement till att utveckla platsen och destinationen Halle-och Hunneberg till en exportmogen destination, och en hållbar reseanledning inom det rörliga friluftslivet, säger Mats Andersson (C) ordförande i Fastighets AB Vänersborg.

- Vi ser stora synergier med kommande verksamhetsutveckling där navet för destination Halle- och Hunneberg är Bergagården som utgångspunkt för besökare. Vi håller också på att ställa om Kungajaktmuseet Älgens Berg till ett informationscenter och anpassar också de andra byggnaderna på gården för att skapa en exportmogen destination, säger Robert Stenberg VD på Halle och Hunneberg AB.

Uppegårdens Vilt, beläget i Väne-Åsaka, är i grunden ett viltslakteri men med idén att tillgängliggöra olika förädlade produkter av vilt till så många konsumenter som möjligt. 
- Vi brinner för och är stolta över den klimatsmarta och fantastiskt goda råvara viltköttet vi förädlar är. Det känns därför väldigt naturligt för oss att med stor entusiasm dra i gång en restaurang i den stora satsningen som nu görs på Halle- och Hunneberg, säger Johan Axelsson, delägare på Uppegårdens Vilt AB.

Robin Carlander, som också är delägare på Uppegårdens Vilt AB, fortsätter:
- Vi har satt ihop ett team med stor erfarenhet från restaurangbranschen både i Göteborg, Trollhättan och ute på kusten. Att uppe på Bergagården få servera kött och fisk från områdets skogar och vattendrag på ett spännande och innovativt sätt är något vi länge drömt om.

Välkommen på pressträff

För att berätta mer om utvecklingen av Halle- och Hunneberg finns på plats Gunnar Johansson, VD för Fastighets AB Vänersborg, Mats Andersson (C), ordförande i Fastighets AB Vänersborg, Robert Stenberg, VD på Halle och Hunneberg AB samt Johan Axelsson och Robin Carlander, delägare på Uppegårdens Vilt AB. 

Tid: Torsdag den16 maj kl.14.30 
Plats: Bergagården på Hunneberg 

Kontakter

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye