Vänersborgs kommun

Gediget program under Hållbarhetsveckan i Vänersborg

Dela

Lunchdisco på Elisabeths Ports takterrass, show med Tobbe Trollkarl, vandringar och föreläsning med Tilda och Frida Boisen  - ett axplock av hållbara aktiviteter som Vänersborgarna kan uppleva under Hållbarhetsveckan den 18–25 maj.

Några av programpunkterna under Hållbarhetsveckan.
Några av programpunkterna under Hållbarhetsveckan.

För fjärde året i rad arrangeras Hållbarhetsveckan i Vänersborg, en vecka där Vänersborgs kommun, civilsamhället samt lokala företag och organisationer sätter hållbarheten i fokus. Nu är programmet släppt och besökarna hittar över 30 olika programpunkter med ett hållbart innehåll. Många av aktiviteterna är kostnadsfria och sker på olika platser i kommunen.

- Det är fjärde året som vi arrangerar Hållbarhetsveckan i Vänersborg. Syftet med veckan är att visa upp allt fint hållbarhetsarbete som görs av många av kommunens verksamheter, av näringsliv och civilsamhället, men också inspirera till att leva mer hållbart, säger Jenny Broberg Kudryk, chef för avdelningen för hållbar utveckling på Vänersborgs kommun.

Veckan inleds den 18 maj med folkfesten Nuntorpsdagarna på Nuntorp Gård och avslutas helgen efter den 25 maj med Naturskyddsföreningens familjedag på Hunneberg. Däremellan blir det rundvandring, fältutflykt, tipspromenad, guidat skogsbad, vårmarknad, lunchqigong, vårkonsert, prova på-aktiviteter, flera föreläsningar inom olika ämnen, Klimatsmarta kvällen med tema odling och mycket mer.

- Det känns fantastiskt att kunna presentera ett brett och gediget program med flera fina programpunkter. Det är många aktörer som bidrar till en hållbar vecka och vi hoppas att alla kan hitta något som passar att besöka, säger Jenny Broberg Kudryk.

Mer information
Hela programmet hittar du på www.vanersborg.se/hallbarhetsveckan


Kontakt:
Cornelia Sörman, utvecklingsledare Vänersborgs kommun
0521-72 10 46, cornelia.sorman@vanersborg.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tobbe Trollkarl showar på Hållbarhetsveckan
Tobbe Trollkarl showar på Hållbarhetsveckan
Ladda ned bild
Frida och Tilda Boisen föreläser under Hållbarhetsveckan
Frida och Tilda Boisen föreläser under Hållbarhetsveckan
Ladda ned bild
Jenny Broberg Kudryk, chef för avdelningen för hållbar utveckling
Jenny Broberg Kudryk, chef för avdelningen för hållbar utveckling
Ladda ned bild

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye