Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Hockey, ledarskap och hoppfull gospel

Dela

Här kommer två tips på intressanta evenemang i Mikaelikyrkan i Västerås, helgen 28-29 oktober.

Affischer för samtalskväll med Curre Lundmark och gospelkonsert med Gustaf Norén
Affischer för samtalskväll med Curre Lundmark och gospelkonsert med Gustaf Norén

MIKAELI MÖTER CURRE LUNDMARK

Hockeyikon i samtal om ledarskap, hockey och liv

Lördag 28 oktober kl 18 kommer Curt ’Curre’ Lundmark till Mikaelikyrkan för en samtalskväll. Curt Lundmark är västeråsare och en känd profil inom hockey. Bland mycket annat har han varit förbundskapten för Tre kronor och var det när Sverige vann OS-guld 1994. Kvällen bjuder på ett samtal om Curres långa karriär inom hockeyn, om roliga minnen och svåra beslut, om nära-livet- och nära-döden-upplevelser.

Samtalet leds av Maria Agstam Häggkvist, präst i Mikaelikyrkan. Under kvällen kommer även Curres favoritmusik att framföras live av musiker i kyrkan. Kvällen har fri entré, men den som vill kan skänka pengar till Västerås Stadsmission.

LUX MUNDI – VÄRLDENS LJUS

Gustaf Norén sprider hopp med gospelkonsert

Söndag 29 oktober kl 19 kommer Gospelverkstaden Dalarna till Mikaelikyrkan med sin föreställning Lux Mundi – världens ljus. Det är en konsert för alla sinnen, med recitation, gospelsångare, liveband och rörliga animationer som projiceras på väggen. Föreställningen vill sprida hopp genom att berätta gospelns historia och lyfta människans förmåga att välja ljus istället för mörker. Artisten Gustaf Norén som medverkar gör det utifrån sitt engagemang för både kyrkan och världen.

Gustaf Norén är en svensk artist som tillsammans med sin bror Viktor Norén bland annat varit med i tv-programmet Så mycket bättre 2022. Konserten är gratis och arrangeras av Svenska kyrkan tillsammans med Svenska Gospelverkstaden Dalarna.  

Nyckelord

Kontakter

För mer info, kontakta Maria Agstam Häggkvist, maria.agstam-haggkvist@svenskakyrkan.se, 021-40 45 12.

Dokument

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye