WERECKI PROMOTION  COMPANY

Premiär för ”Dantes Italien” på Godare

Dela

Dante Zias sommarhus i Feltre i Italien är den perfekta fonden till nya programserien ”Dantes Italien”, en exklusiv matserie för tv-kanalen Godare och Aftonbladets matsajt med samma namn. Zias stora utmaning är att charma italienarna – på hemmaplan. 

Foto: Gustav Larsson

Dante Zia har charmat svenskarna med sin italienska matlagning. Frågan är hur recepten håller sig mot de riktiga kritikerna – italienarna själva. ”Jag har aldrig varit så här nervös”, säger han i nya programmet ”Dantes Italien”.

Bland norra Italiens högresta berg, klarblåa sjöar och vingårdar ligger familjen Zias vita villa från 1920 med blåmålade fönsterkarmar.

– Äntligen är jag här i mitt andra hem, det är här min morfar kommer ifrån, säger Dante Zia i det första avsnittet av ”Dantes Italien”.

Programserien är den senaste i raden exklusiva program från tv-kanalen Godare. Med premiär den 9 november och sju veckor framåt får vi följa med när Dante utforskar den fantastiska matkultur som finns i området. Han besöker lokala producenter och lagar klassiska rätter till byns kanske största kritiker. 

– Kommer jag lyckas charma italienarna? De är ett kräset släkte som gärna hittar fel i andras matlagning. Så jag är absolut nervös, säger Dante Zia.

I det första avsnittet lagar han pasta Alfredo – eller pasta burro parmigiano som italienarna kallar det. Det är en krämig bandpasta med smör och massor av smakrik ost. Till sin hjälp har han Gina, en italiensk ”signora” som tydligt hävdar att hon minsann har det absolut bästa receptet på pasta, vilket i och för sig varenda dam i Italien anser sig ha.

Under säsongen bjuder Dante Zia även på romersk pizza, köttfärssås, salsiccia-burgare och ännu mer pasta. Han besöker bland annat en chokladfabrik för att lära sig om bästa chokladen till tårtan, dyker i havet efter färska vongolemusslor och möter en minst sagt entusiastisk mjölnare.

– Godare älskar att utforska olika matkulturer och vi ville göra ett program där vi träffar lokala producenter och får lära oss hur man gör autentiska råvaror på riktigt. Dantes sommarhus i Feltre i Italien var den perfekta kulissen för detta. Dante är en sådan karismatisk person och han kan laga den där enkla, rustika maten som tilltalar många människor. Vi vill att man som tittare av ”Dantes Italien” ska sugas in i vackra miljöer och bli riktigt riktigt sugen på god mat, säger Carolina Hermansson, executive producent för programmet.

”Dantes Italien” kommer även visas på Aftonbladets matsajt Godare.se

– Med programserien ”Dantes Italien” stärker vi Godares varumärke på alla plattformar – tv-kanalen, sajten och sociala medier. På sajten finns också alla recept från avsnitten och korta klipp med Dante Zias bästa knep i köket, säger Lena Widman, redaktionell chef för Godare.se.

Programmets målgrupp är alla som är matintresserade och som vill lära sig mer om råvarorna bakom den godaste maten. Och så alla som drömmer sig bort till Italien.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rickard Werecki, presskontakt. Telefon: 070-717 80 08. E-post: pr@werecki.com, Werecki Promotion.

Lena Widman, redaktionell chef Godare.se. Telefon: 070-676 23 10. E-post: lena.widman@aftonbladet.se

Kontakter

RICKARD WERECKICEOWERECKI PROMOTION COMPANY

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom media och strategisk PR, kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärken inom artist, musik, show, turné, teater, kultur och nöjesindustrin!

KONTAKT:

Tel:0707178008pr@werecki.com

Bilder

PR & kommunikationsbyrå inom:
Musik, Kultur och Nöje!

WERECKI PROMOTION COMPANY är en PR och kommunikationsbyrå. Vi arbetar med många av Sveriges största och ledande produktioner och har flera års erfarenheter och kunskap av strategisk PR, kommunikation, media, varumärke, projektledning, rådgivning, releaser, företag, event och planering inom flera områden men främst inom musik, artist, show, turné, film, teater, kultur och nöje!

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom strategisk PR och kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärke och media främst inom artist, show, turné, teater, musik, kultur och nöje!

Följ WERECKI PROMOTION COMPANY

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WERECKI PROMOTION COMPANY

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye