Friskis&Svettis

Friskis bästa gamingtips

Dela

Det är ingen slump att många professionella gamers spränger in korta fysiska träningspass för att vässa sin spelförmåga. Friskis tipsar föräldrar att sluta se skärmtid enbart som en fiende, det gynnar varken relation eller rörelse.

Snart är höstlovet här för många barn och unga. En viktig tid för återhämtning men sannolikt också mer stillasittande och gaming. WHO rekommenderar 60 minuters pulshöjande aktivitet om dagen för barn och unga (30 minuter för vuxna). Som förälder kan det ibland kännas som en utmaning när skärmen är så lockande. Att sätta sig in den yngre generationens perspektiv kan vara vägen till framgång.

– När vi rör på oss minskar mängden kortisol i kroppen och vi får bättre förutsättningar att fixa utmanande situationer, det gäller också i spelvärlden. Alltså kan du med gott samvete säga att det blir roligare att spela om kroppen och hjärnan mår bra, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

För att peppa föräldrar listar Friskis här sina 3 bästa tips för att motivera någon som helst rör sig i den digitala världen.

Knivskarp blick – En promenad utomhus ger ögat chans att titta på saker både på kort och långt håll. Det tränar upp ögat, motverkar falsk närsynthet och spänningshuvudvärk som annars kan förekomma vid mycket skärmtid. 

Behåll fokus – En höjd puls, även om det bara är en kort stund, ger ett bättre fokus och ökad koncentrationsförmåga. Varför inte testa en pulshöjare som tio snabba upphopp, fem minuter hopprep eller gå ut och spring?

Orka längre –För att orka spela länge måste ryggen och axlarna vara med på noterna, dessutom viktigt för att undvika gamnacke. Här kan du som vuxen vara en förebild. Välj ut några av rörelsepauserna Friskis Timeout och utmana barnet att hänga på. De tar bara några minuter!

Många Friskis&Svettis har också speciella höstlovserbjudanden. Spana in vad som gäller på ditt närmsta Friskis.

Nyckelord

Kontakter

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye