WERECKI PROMOTION  COMPANY

Internationellt erkända Anders Hallgren firar 50-årsjubileum som hundpsykolog!

Dela

Anders Hallgren 50 år som hundpsykolog och är aktuell med nya självbiografin ”Pojkdrömmen som blev vetenskap – Om världens första hundpsykolog Anders Hallgren”, av Håkan Lahger.

WERECKIPR

Den 22 november firar vår internationellt sett mest erkända hundpsykolog Anders Hallgren 50 år som hundpsykolog och är aktuell med nya självbiografin ”Pojkdrömmen som blev vetenskap – Om världens första hundpsykolog Anders Hallgren”, av Håkan Lahger.

”Om man tänker Ingmar Bergman inom film, Björn Borg inom tennis och Ingemar Stenmark inom alpint kan Anders internationella betydelse inom hundvärlden börja skönjas”, menar Håkan Lahger, författare till ”Pojkdrömmen som blev vetenskap – Om världens första hundpsykolog Anders Hallgren”.

Anders började med att utbilda sig till psykolog för att sedan använda kunskaperna till att hjälpa hundar. Idag har han skrivit över trettio böcker och erkänd som den som introducerade mjuk hundträning i världen. Nya hundpsykologer utbildas nu enligt hans metoder, i Sverige bl.a. genom Hundutbildningsgruppen, Hunden i Centrum, Hundens Hus med flera.

Den kanadensiske veterinären Bruce Fogle, säger: ”Anders har betytt väldigt mycket för kunskapen om hundars beteende. Där är han ovärderlig. Han var först med att använda psykologiska termer om hundars beteende, ord man tidigare bara använt om människors beteende. Anders kunde sen hitta på träningstekniker och övningar som var anpassa för att hjälpa hundar.” 

På nordens största hundmässa, Hundmässan i Göteborg utnämndes Hallgren till årets My Dog-profil 2023. Den första i den nyinstiftade utmärkelsen. David Selin från Hundutbildningsgruppen överlämnade priset med motiveringen: ”För allt som Anders Hallgren har gjort för hundar. Att vi i hundvärlden är så tacksamma för hans stora kunskap och alla hans böcker. Hallgren har bidragit med så mycket under 50 år och han fortsätter att bidra".

Andra röster om Anders Hallgren:

Karolina Lasses, på Hundstallet-Svenska Hundskyddsföreningen, känt från TV och media och där bl.a. Anders Bagge hjälp till att omplacera hundar, säger: "År 1964 låg Hundstallet i Storängsbotten i Stockholm, på den tiden fick en hund vara uppstallad i max två veckor, sedan var rutinen att den avlivades om ingen gjort anspråk på den. För att tacka ja till tjänsten som föreståndare krävde Anders att två veckors-regeln skulle tas bort och att hundar endast skulle avlivas i nödfall, när inget annat val fanns. Det fick han lyckligtvis igenom och än idag arbetar Hundstallet efter samma devis". 

”Hallgren är en av världens viktigaste inom hund. Utan överdrift. Anders är hundvärldens Johan Rockström (en av världens ledande klimatforskare), säger Gurgin Bakircioglu känd från SR och Hundpodden ”Vår Bästa Vän”.

Den 22 november firas och uppmärksammas Anders Hallgren på "Hundens Hus" i Åkeshov, Stockholm. Det blir med panelsamtal där Håkan Lahger intervjuar Anders Hallgren om hans liv och gärning tillsammans med speciellt inbjudna gäster inom hundvärlden .

LIBERATA BOKFÖRLAG

Presskontakt: Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com 
WERECKI PROMOTION www.werecki.com

Kontakter

RICKARD WERECKICEOWERECKI PROMOTION COMPANY

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom media och strategisk PR, kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärken inom artist, musik, show, turné, teater, kultur och nöjesindustrin!

KONTAKT:

Tel:0707178008pr@werecki.com

Bilder

PR & kommunikationsbyrå inom:
Musik, Kultur och Nöje!

WERECKI PROMOTION COMPANY är en PR och kommunikationsbyrå. Vi arbetar med många av Sveriges största och ledande produktioner och har flera års erfarenheter och kunskap av strategisk PR, kommunikation, media, varumärke, projektledning, rådgivning, releaser, företag, event och planering inom flera områden men främst inom musik, artist, show, turné, film, teater, kultur och nöje!

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom strategisk PR och kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärke och media främst inom artist, show, turné, teater, musik, kultur och nöje!

Följ WERECKI PROMOTION COMPANY

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WERECKI PROMOTION COMPANY

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye