Vänersborgs kommun

Leaderstöd till utegym på Bergagården Hunneberg

Dela

Under förra veckans LAG-möte beviljade Leader Göta älv & Säveåns styrelse tre nya Leaderstöd för bra idéer till utveckling på landsbygden, varav ett till Vänersborg och Hunneberg

Bilden visar en av rasbranterna vid Halleberg med känd älgskylt
Rasbranten vid Halleberg med älg Jerry Lövberg Vänersborgs kommun

Utegym på Bergagården Hunneberg

OK Skogsvargarna är en aktiv förening som håller till på Hunneberg. De ser ett behov i att anlägga ett utegym vid Bergagården, som är ett centrum för motion och friluftsverksamhet. Efter att ha fått ett mycket positivt gensvar från föreningar och aktörer i området ska de nu se till att Bergagården blir än mer attraktiv för allmänhetens spontanmotion.

Stödbeloppet uppgår till 429 572 kr och består av medel från EU, Jordbruksverket och medlemskommunerna i Leader Göta älv & Säveån.

Mer om Leaderområdet Göta älv & Säveån

Tillsammans utvecklar vi landsbygden kring Göta älv & Säveån. Vi tror att föreningar, lokala företag och andra organisationer vet vad som behöver göras för att en plats ska utvecklas. Hos Leader Göta älv & Säveån finns pengar att söka för lokala utvecklingsprojekt.

De kommuner som omfattas av området är delar av Vänersborg, Trollhättan, Alingsås, Lerum samt Lilla Edet och Ale. För mer information, se: https://leadergotaalv.se/

Kontaktpersoner:
OK Skogsvargarna
Gunnar Hall
0730-66 33 13

Verksamhetsledare Leader Göta älv & Säveån
Annika Leander                
0704-32 09 42

Kontakter

Bilder

Bilden visar en av rasbranterna vid Halleberg med känd älgskylt
Rasbranten vid Halleberg med älg
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

Pristagare på Vänersborgsgalan 202424.3.2024 10:00:34 CET | Pressmeddelande

Lördag 23 mars samlades drygt 300 gäster för den åttonde Vänersborgsgalan, i Eventhallen på Quality Hotel i Vänersborg. Galan, som hyllar och förenar kultur, idrott och näringsliv i Vänersborgs kommun, delade under kvällen ut fyra hederspriser inom kategorierna Näringsliv, Idrott, Kultur och Evenemang. Hyllningar varvades med musik och underhållning av Västsvenska VIP-orkestern och komikern Jan Bylund. Kvällens konferencierer var Erik Torstensson och Jill Stor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye