1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Julklappsinsamling för utsatta barn!

Dela

20 december är det dags för 1,6miljonerklubbens traditionella julkonsert, i år i samarbete med Matteus församling. 

Ett fantastiskt artistuppbåd har samlats för att ge alla en underbar start på julen och samtidigt samla in pengar till forskningen på kvinnors hälsa. Vi samlar också in julklappar till utsatta kvinnor och barn med hjälp av Frälsningsarmén.

 I år fyller 1,6miljonerklubben 25 år och det firar föreningen bland annat med en extra storslagen  julkonsert i Matteus vackra kyrka.  

På programmet finns skådespelaren Andreas T Olsson, artisterna Shirley Clamp och Nanne Grönwall, samt operasångarna Charlotta Huldt och Anyelin Diaz Oviedo. Dessutom kan vi lyssna till vacker körmusik. Andreas T Olsson kommer att läsa högt ur den klassiska julberättelsen “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”. Vad kan då passa bättre än att alla tillsammans bidrar till att ge fler barn och deras mammor en extra fin jul!  I samarbete med Frälsningsarmén samlar vi därför in klappar till utsatta barn och mammor. Hela publiken uppmanas att ta med klappar enligt Frälsningsarméns önskemål.

 Genom att komma på konserten stödjer alla både föreningens och Frälsningsarméns arbete och får en minnesvärd start på  julen! 

Tid: Onsdag 20 december. 

Kyrkan öppnar 17.30, konserten startar 18.30.  Kaffe och lussebullar på församlingsgården från 17.30 (dörrarna öppnas 17.00) OBS adress Västmannagatan 92. 

Insläpp i kyrkan 20 minuter före konserten. 

Läs mer och boka plats på www.1.6miljonerklubben.com

 Här är hela programmet: 

Nanne Grönwall, sång 

Shirley Clamp, sång 

 Andreas T Olsson, skådespelare 

Anyelin Diaz Oviedo , operasång 

 Charlotta Huldt, operasång 

 Elsa Hildebrand, dans 

Miljonkören (med förstärkning) 

 Marvellous Men, sånggrupp 

Konstnärlig ledare är Elisabet Brander 

  Plats: Matteus kyrka, konsertentré Vanadisvägen 35 

Foto Andreas T Olsson: Matilda Rahm

Kontakter

Bilder

Om oss

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

En kväll med både hjärta, hjärna och ny forskning!23.1.2024 17:00:12 CET | Pressmeddelande

11 mars är det dags för 1,6miljonerklubben att lyfta fram kvinnohälsan under sin årliga gala. I år är temat både hjärta och hjärna och skådespelaren Nina Gunke är med och berättar hur det är att leva med alzheimer. Professor Miia Kivipelto berättar om nya FINGER-modellen för kvinnor mot demens. Här finns också chansen att möta fyra unga forskare som får stipendier för sin forskning kring bland annat bland postcovid och endometrios.

-Dagens förlossningar liknar psykisk tortyr och misshandel!20.12.2023 10:35:59 CET | Pressmeddelande

"Det är naturligt att föda barn". Med den etablerade synen blir det enkelt att nedprioritera allt som har med förlossningar att göra. Och resultatet är att vi i Sverige befinner oss i en skamlig och ovärdig nedförslöpa. Det skriver journalisten och författaren Britt-Marie Mattsson i senaste numret av 1,6miljonerklubbens tidning "Kvinnor & Hälsa". -Den gamla ramsan om att ”kvinnor alltid har fött barn” får inte vara skäl för att vi skall misshandlas, säger Britt-Marie Mattsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye