Vänersborgs kommun

Diggiloo till Vänersborg 2024

Dela

Det blir återigen en sprudlande folkfest över generationsgränserna när familjeturnén Diggiloo kommer tillbaka till Vänersborg - närmare bestämt lördag 3 augusti 2024.

Fotograf: AnnaLena Ahlstrom
Fotograf: AnnaLena Ahlstrom

Ännu en gång är det en imponerande samling artister som tar plats på scen: Anders BaggeLucianozWiktoriaAndreas LundstedtLiamooAndreas WeiseElisa LindströmDogge DoggelitoJessica AnderssonLisa Stadell, komikern Ann Westin och den nya Idolvinnaren Cimberly Wanyonyi.

- Det är verkligen jättekul att få välkomna Diggiloo igen, säger Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare för Forum Vänersborg. Nu är det sjunde året som de väljer Vänersborg som en av deras spelplatser, vilket är ett gott betyg till oss - både som evenemangsarena och sommarstad.

Diggiloo, Sveriges största sommarturné, firade under 2023 hela 20 år och tre miljoner besökare genom åren. I Vänersborg arrangerar PR Nöje, i samverkan med Forum Vänersborg och Vänersborgs kommun, evenemanget som lockar tusentals besökare till Sanden i Vänersborg.

- Det är en mycket proffsig uppsättning som lockar såväl invånare som besökare utifrån, säger Stefan Leijon, evenemangsutvecklare på Vänersborgs kommun. För näringslivet innebär det ett uppsving i bokningar och besök, för vänersborgaren ett högklassiskt nöje på hemmaplan, vilket både är viktigt och roligt, avslutar Stefan.

Kontakter

Länkar

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

Pristagare på Vänersborgsgalan 202424.3.2024 10:00:34 CET | Pressmeddelande

Lördag 23 mars samlades drygt 300 gäster för den åttonde Vänersborgsgalan, i Eventhallen på Quality Hotel i Vänersborg. Galan, som hyllar och förenar kultur, idrott och näringsliv i Vänersborgs kommun, delade under kvällen ut fyra hederspriser inom kategorierna Näringsliv, Idrott, Kultur och Evenemang. Hyllningar varvades med musik och underhållning av Västsvenska VIP-orkestern och komikern Jan Bylund. Kvällens konferencierer var Erik Torstensson och Jill Stor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye