Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyrorna för Kopparstaden för 2024 är klara

Dela

Hyresgästföreningen och Kopparstaden har nått en uppgörelse i årets hyresförhandlingar för företagets 6 020 hyreslägenheter.

Resultatet är en överenskommelse för två år där

  • Hyrorna för samtliga Kopparstadens lägenheter höjs med 4,75% från och med 1 januari 2024
  • Hyrorna för samtliga Kopparstadens lägenheter höjs med 4,25% från och med 1 januari 2025


Hyreshöjningen för 2024 motsvarar 60 kr per m² och år eller i genomsnitt 307 kr per lägenhet och månad.

- Den rådande ekonomiska krisen har gjort årets förhandlingsomgång extra tuff och det är inget tvivel om att hyreshöjningarna kommer att slå hårt mot Faluns redan pressade hyresgäster, men vi bedömer att detta var den bästa överenskommelsen under förutsättningarna om inte underhåll och förvaltning ska behöva ta stryk, säger Pekka Ovaska, ordförande Hyresgästföreningen i Falun.

- Det är tack vare att vi mött Kopparstaden i ömsesidig respekt och förståelse för varandras intressen och att vi för förhandlingarna på ett underlag som balanserar partsintressena som gjort att vi kunnat hitta en överenskommelse i ett mycket komplicerat förhandlingsläge, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg Hyresgästföreningen region Mitt.

Kontakt: Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg Hyresgästföreningen 070-245 46 13 eller marcus.kjellin@hyresgastforeningen.se.

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye