Enköpings kommun

Enköpings företag växer näst bäst i hela länet!

Dela

Av Uppsala läns kommuner kommer Enköpings företag på en andraplats i 2023 års tillväxtindex. Det visar en undersökning som kreditupplysningsföretaget Syna genomfört.

Illustration där Syna gratulerar Enköpings kommun till andraplats i Bästa Tillväxt 2023.

Trots ekonomiska utmaningar i Sverige och omvärlden, blomstrar företagen i Enköping. Synas årliga undersökning visar att Enköpings kommun har den näst bästa tillväxten i Uppsala län i 2023 års tillväxtindex.

– När Enköpings företag mår bra, då mår Enköpings kommun bra. Det är glädjande att se att det går så pass bra för näringslivet i Enköping, trots tuffa tider. Företagen är viktiga arbetsgivare i kommunen och när det går bra för näringslivet gynnar det även kommunen. Vi ska göra vad vi kan för att stötta och underlätta för företagen i Enköping, säger näringslivschef Anna Holmström

– Det är fantastiskt att se att Enköpings företag får den här fina utmärkelsen. Jag är otroligt stolt över kommunens företag och drivet de besitter. Stort grattis, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Priset delas ut årligen av Syna, som granskar bokslut från alla svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Om utmärkelsen Bästa Tillväxt 2023

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Ingen attitydundersökning

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Lista på de företag i Enköping som utmärker sig

Lista på företagen i Enköping som uppfyller samtliga tre kriterier hittas under Bilagor.

Kontakter

Dokument

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye