Enköpings kommun

Yrkeshögskolan i Enköping godkänd för ny utbildningsform

Dela

Yrkeshögskolan i Enköping har fått förtroendet att starta ett 1-årigt yrkesprogram inom den helt nya skolformen nationell yrkesutbildning. Utbildningen Trädgårds- och odlingsarbetare är en av de 38 nationellt beviljade yrkesutbildningarna i landet.

I veckan presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, vilka utbildningar som är först ut i pilotverksamheten nationell yrkesutbildning. Pilotprojektet utgår från Yrkeshögskolans framgångsrika upplägg, men utbildningarna ges på gymnasial nivå. 

YH i Enköping är en av de 38 utbildningar som fått godkänt för sin nya yrkesutbildning Trädgårds- och odlingsarbetare.

– YH i Enköping är ett av landets nav för kompetensutveckling inom gröna näringar och vårt YH-program ”Trädgårdsmästare” utbildar arbetsledare inom området sedan mer än 20 år tillbaka. Nu har vi också fått förtroendet att som en av endast 38 beviljade pilotutbildningar få starta ett 1-årigt yrkesprogram inom den helt nya nationella yrkesskolan, berättar Anna Möller, chef för YH i Enköping.

Ansökan öppnar 1 maj

Yrkesutbildningen Trädgårds- och odlingsarbetare startar den 28 oktober i höst. Utbildningen är 1-årig och ansökan öppnar 1 maj. Då kommer intresserade kunna ansöka om en av de 30 beviljade platserna på utbildningen.

Yrkesprogrammet vänder sig till både unga som önskar ett praktiskt arbete och yrkesverksamma som vill byta bana i karriären.

– Vårt nätverk inom gröna näringar är oerhört starkt och vi har redan kommuner och företag som vill anställa från det nya yrkesprogrammet” säger Anna Möller.

"Praktiskt arbete i fokus"

– Praktiskt arbete står i fokus och vi kommer att väva in hållbarhet, miljöhänsyn, koppling till de globala målen och mångfald genom hela programmet, säger AnnaKarin Helgesson, utbildningsledare och trädgårdsmästare hos YH i Enköping.

Kontakt och mer information

Press kontaktar presskontakt Anna Möller, chef YH.

För frågor om utbildningen är du som är intresserad välkommen att kontakta Yrkeshögskolan i Enköping. 

Mejl: yh@enkoping.se

Telefonnummer: 0171-62 50 76

Mer information kommer inom kort på enkoping.se/yh 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye