Enköpings kommun

Avtal med Continuum och AVO sägs upp på grund av misstanke om välfärdsbrott

Dela

Vård- och omsorgsnämnden säger upp avtalen med Continuum och Allas vård och omsorg (AVO) på grund av misstanke om välfärdsbrott. Kunderna flyttas över till den kommunala hemtjänsten och valfrihetssystemet upphör tillfälligt.

– Vi har valt att säga upp avtalen med AVO och Continuum. Anledningen till detta är misstankar om välfärdsbrottslighet. Vi har gjort en polisanmälan och Polisens förundersökning pågår, säger Bitte Myrsell (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden. 

– Samtidigt kan vi konstatera att vi har brustit i våra granskningar av deras ekonomiska redovisningar. Vi behöver avsätta resurser för detta och bli bättre på att följa våra rutiner, säger Mikael Gustavsson Roxell, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Kunderna flyttas över till kommunala hemtjänsten och hälso- och sjukvården

De berörda kunderna hos AVO och Continuum kommer att flyttas över till den kommunala hemtjänsten och hälso- och sjukvården. Flytten ska vara slutförd senast den 22 november 2024. 

– Kunderna kan känna sig trygga med att Enköpings kommun kommer att göra allt för att övergången till den kommunala hemtjänsten och hälso- och sjukvården blir trygg och smidig. De kommer att få information i god tid, säger Mikael Gustavsson Roxell. 

Valfrihetssystemet upphör tillfälligt

Uppsägningen av avtalen med de privata aktörerna för med sig att valfrihetssystemet enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) i Enköpings kommun kommer att upphöra tillfälligt. 

– Det finns ett politiskt beslut om valfrihetssystem. Under tiden som den kommunala hemtjänsten utreds och anpassas till valfrihetssystemet kommer inga nya avtal att tecknas. När utredningsarbetet är klart och förslagen till förändringar är implementerade kommer nya avtal att tecknas om det finns privata aktörer som är intresserade och uppfyller kraven, säger Mikael Gustavsson Roxell.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye