Enköpings kommun

Detaljplaneförslaget för Stattomten kommer gå ut på samråd

Dela

Idag har PLEX (plan-, mark-, och exploateringsutskottet) tagit beslut om att detaljplaneförslaget för Stattomten ska gå ut på samråd.

Illustration: Rex arkitektbyrå AB. Illustrationen är ett förslag.

Beslutet om samråd innebär att detaljplanen skickas på remiss för synpunkter. Vi återkommer med tidpunkt för när samrådet startar. Då kan alla som vill lämna synpunkter på detaljplanen och hotellet.

– Det känns bra att vi kommit ett steg längre i processen att få till ett välbehövligt och efterlängtat hotell. De 130 hotellrummen kommer öka livet, rörelsen och köpkraften i centrum – samt bli ett trevligt inslag för oss som bor här. Nu ser jag fram emot att få in Enköpingsbornas synpunkter på förslaget och utveckla det tillsammans. Jag hoppas att många vill möta oss under samrådstiden, säger Plex-ordförande Ulrika Ornbrant.

Utgångspunkterna för detaljplaneringen har varit att det nya hotellet ska bidra till en attraktiv och funktionsblandad mötesplats, skapa förutsättningar för en levande stadsmiljö för boende och besökare i Enköping samt bidra till en utveckling av stadens centrum.

Kontakter

Bilder

Illustrationen är ett förslag hur ett hotell kan se ut.
Illustrationen är ett förslag hur ett hotell kan se ut.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye