Enköpings kommun

Demoevent för trafiksäkerhetsprojektet HasT i Enköping

Dela

HasT – Hastighetssäkrad trafikzon i urban miljö är ett projekt som syftar till att öka trafiksäkerheten i städer genom bland annat geofencing. Den 3 juni håller vi tillsammans med Closer i ett demoevent om projektet. Press och media är välkomna att delta.

Press och media är välkomna att vara med på eventet. 

Datum, tid och plats

  • Måndagen 3 juni.
  • Klockan 13–14.30 på Kompassen. 
  • Klockan 15–16 på Stora torget. 

För frågor se kontaktuppgifter nedan.

Bakgrund

Under våren startade en pilot av projektet i centrala Enköping där ett drygt hundratal fordon testar hastighetssäkring med hjälp av digitala lösningar.

I projektet HasT - Hastighetssäkrad trafikzon i urban miljö, som finansieras av Trafikverkets Skyltfond, deltar ett flertal transportörer och kollektivtrafik för att tillsammans med Enköpings kommun utforska digital teknik för att öka trafiksäkerheten i staden och som ett hjälpmedel för yrkesförare inom gods- och kollektivtrafik.

Under en halvdag uppdelad på Kompassen och Stora torget får du höra mer om piloten och hur den påverkar trafiksäkerheten i staden. Du får dessutom chans att tala med transportörer och andra partners, titta närmare på ett antal av de fordon som används i piloten och som använder sig av olika tekniska lösningar samt ta en tur i ett hastighetssäkrat fordon.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye