Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Hyresgästföreningen lanserar namninsamling för förhandling med MKB

Dela

I november lämnade MKB plötsligt hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen och tog ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén. MKB krävde att få höja hyrorna med 8,25 procent från 1 januari nästa år, ett krav som Hyresgästföreningen inte kunde gå med på.

– Vi anser inte att avbryta förhandlingarna så tidigt i processen är att ta ansvar för sina hyresgäster. Det visar tyvärr att MKB inte har det allmännyttiga ansvar man kan önska sig av ett kommunalt ägt bolag med 65 000 boende, en stor del av Malmös befolkning. Hyresgästföreningen har högre förväntningar än så på ett allmännyttigt bolag, säger Joel Nordström, sammankallande för Hyresgästföreningen i Malmös förhandlingsdelegation.

För att få MKB att ta ansvar och komma tillbaka till förhandlingarna har Hyresgästföreningen startat en namninsamling.

– Med namninsamlingen vill vi påverka Malmös politiker, som är de som har den reella makten över MKBs förhandlingar eftersom det handlar om ett allmännyttigt bolag. Målet är att få MKB att komma tillbaka till förhandlingsbordet och det jobbar vi på genom att samla in så många namn som möjligt från dels boende hos MKB, men också malmöbor i stort eftersom detta är en fråga som engagerar många. Vi tycker alltid att lokala förutsättningar tolkas bäst utifrån lokala perspektiv, därför vill vi att hyresfrågan ska lösas lokalt vid förhandlingsbordet och inte centralt hos Hyresmarknadskommittén, säger Joel Nordström.

Hyresgästföreningen kommer även att hålla manifestationer under december månad. Den 20 december kl 16.30-19 och den 29 december kl 13-15 finns Hyresgästföreningen på plats utanför MKBs kontor på Triangeln för att skapa opinion och svara på frågor.

Namninsamlingen finns här: https://bit.ly/taansvarmkb

Nyckelord

Kontakter

Pressjour södra SkåneHyresgästföreningen södra Skåne

Södra Skåne omfattar kommunerna Burlöv, Lomma, Staffanstorp, Lund, Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Simrishamn.

Tel:0104592300press.sodraskane@hyresgastforeningen.se

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye