Got Event

2024 IIHF Junior-VM och hockey ska vara för alla

Dela

Nästa vecka går junior-VM i ishockey av stapeln i Göteborg. Inför mästerskapet har Svenska Ishockeyförbundet och Got Event gjort en gemensam insats för att göra evenemanget mer inkluderande och tillgängligt för så många som möjligt.

Scandinavium arena
Scandinavium arena Got Event

- Vi bestämde tidigt i planeringen att inkludering var viktigt för oss, säger Mikael Haglund, generalsekreterare för JVM. Detta speglas till exempel i biljettpriserna, där vi ville ha priser som ger många möjlighet att komma. Vi har också bjudit in över 500 fritidsbarn att gå gratis på vissa matcher. Kanske leder det till fler framtida hockeyspelare, poängterar han.

Mer tillgängliga arenor

Redan ett år före JVM bildades en projektgrupp med representanter från JVM och arenabolaget Got Event, med syfte att se över tillgängligheten och göra konkreta förbättringar på arenorna Scandinavium och Frölundaborg.

Till hjälp tog man tillgänglighetsexperten Eddie Wheeler, projektledare på Creative Point, som bidrog med viktiga perspektiv från målgrupper som ofta känner sig exkluderade. Insatsen har bland annat resulterat i flera anpassningar på arenorna.

- Arbetet med Svenska ishockeyförbundet och Got Event har varit otroligt spännande. Tillsammans har vi jobbat med tillgänglighet ur nya spännande perspektiv där inte bara fysisk tillgänglighet har varit i fokus utan även eventupplevelser och bemötandefrågor som är minst lika viktiga. Vi har haft höga mål och jobbat för att skapa framtidens event-standard gällande tillgänglighet, säger Eddie Wheeler.

- Tillgänglighet är en viktig fråga för oss i arbetet med att bidra till att Göteborg är en jämlik stad för alla. Samarbetet med JVM har gett oss många värdefulla insikter i vårt fortsatta arbete med att erbjuda magiska ögonblick för alla på våra arenor, säger Johanna Gadd, hållbarhetsansvarig på Got Event.

Utbildning för all personal

Inkludering handlar mycket om bemötande och att alla ska känna sig välkomna. Därför har all involverad evenemangspersonal, inklusive 400 volontärer och 100 publikvärdar från Got Event, fått gå en tillgänglighetsutbildning som hölls av Eddie Wheeler. Kärnbudskapet i utbildningen var att möta alla med samma respekt. Han belyste även att bemötandet startar redan innan biljettköp. Därför har god kommunikation varit en viktig del i arbetet. För att skapa större trygghet har Svenska Ishockeyförbundet och Got Event utvecklat innehållet på sina webbplatser, till exempel med filmer som visar hur det ser ut på arenorna.

Stöd via appen Got Event Tillgänglighet

Som en del av tillgängligheten har evenemanget erbjudit både syntolkning och teckenspråkstolkning till Sveriges matcher i Scandinavium. Samtliga besökare har möjlighet att via appen lyssna på ljudet från TV-sändningarna samtidigt som de upplever Sveriges matcher live, vilket även är ett stöd för personer med synnedsättning. Även förstärkt arenaljud kommer finnas tillgängligt. Den som behöver kan också boka en ledsagare via arrangören för att hitta rätt i Scandinavium.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Haglund
WJC Director
mikael.haglund@swehockey.se

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye