Svenska Seglarförbundet

Bra VM-start för Josefin Olsson

Dela

VM i ILCA är först ut när det internationella kappseglingsåret nu har dragit i gång i Mar del Plata i Argentina. OS-klara Josefin Olsson fick en bra start och blev femma i fredagens första och enda race. Ett oväder satte sedan stopp för fler seglingar den första dagen.

Foto: Matias Capizzano
Foto: Matias Capizzano

– Idag hade vi stökiga vindar med stora skift. Jag gjorde en väldigt bra start vilket jag är nöjd med och som är ett av mina mål under regattan att jobba på. På vår sista läns såg jag en stor blixt inte långt ifrån fältet och ett stort svart moln kom in över banan. Direkt efter målgång åkte vi in av säkerhetsskäl då det fortsatte att åska, berättar Josefin.

VM i ILCA 6 (tidigare Laser Radial) pågår till på onsdag och de drygt hundra båtarna seglar i två fält med drygt 50 i varje. Planen är att genomföra två race per dag men det kan också bli fler eller färre beroende på vilka förhållanden det blir.

Förutom Josefin så är Hanna Koba med från Sverige och hon inledde med en 39:e plats. Sista racet på VM blir ett medaljrace där de tio bästa får göra upp om medaljerna och dubbla poäng står på spel.

– Målet är att slåss om medaljerna och visa att jag är att räkna med inför Paris. Målet är även att få en jämnare nivå i starterna då mina dalar där är för djupa, berättar Josefin och fortsätter:

– Arenan bjuder på väldigt fina förhållanden och förväntningarna har varit mycket vind vilket träningen har bjudit på. Prognosen framöver ser dock lättare ut än väntat så det blir väl som vanligt tvärtom mot förväntningarna.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)

Kontakter

Bilder

Josefin Olsson
Josefin Olsson
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye