Svenska Seglarförbundet

Mamas blir titelsponsor för Jr Cup 2024

Dela

Svenska Seglarförbundet är glada att meddela att restaurangen Mamas blir titelsponsor för Jr Cup 2024. Tävlingen, som äger rum 3-6 juli hos Marstrands Segelsällskap, kommer nu att officiellt heta "Jr Cup by Mamas". Jr Cup har genomförts årligen sedan 2005 och är en av årets höjdpunkter för klubbens juniorlag.

Jr Cup 2023. Foto: Niklas Axhede
Jr Cup 2023. Foto: Niklas Axhede

Tävlingen hålls på korta banor nära land med tillhandahållna båtar, vilket gör det till en spännande upplevelse både för deltagare och publik. Den arrangeras av Seglarförbundet i samarbete med Marstrands SS och samlar juniorseglare från hela landet för intensiva race och kamratskap.

Mamas öppnade sommaren 2020 i anslutning till anrika GKSS (Göteborgs Kungliga Segelsällskap) i Marstrand, på en historisk plats som inkluderar ett gammalt stall från 1800-talet där Oscar II sägs ha parkerat sina hästar. Restaurangens filosofi är att erbjuda god mat och dryck i en stämningsfull atmosfär, med inspiration från asiatiska kök. Mamas har snabbt blivit en pärla på västkusten, känd för sin inbjudande miljö och härliga matupplevelser. 

– Vi är otroligt glada att tillsammans med Seglarförbundet kunna bidra till svensk ungdomssegling. Att få vara med och utföra detta på seglarmetropolen Marstrand är något vi är väldigt stolta över, säger Axel Krohn på Mamas 

Jr Cup by Mamas 2024 kommer att erbjuda en spännande blandning av intensiva seglingsrace, sociala aktiviteter och möjligheter för ungdomarna att träffa och inspireras av världsstjärnor inom segling. All mat, boende och båtar är inkluderade i evenemanget, vilket gör det till ett all inclusive-event för alla deltagare. Vi ser fram mot en oförglömlig tävling och välkomnar alla att uppleva sommarens höjdpunkt på Marstrand.

– Vi är stolta över att ha Mamas som vår titelsponsor för Jr Cup 2024. Deras engagemang och stöd kommer att bidra till att göra evenemanget ännu mer minnesvärt för alla deltagare och besökare. Med Mamas som partner kan vi försäkra oss om att seglarna får den energi och näringsrika kost de behöver, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet.

För mer information om besök vår hemsida www.jrcup.se eller kontakta projektledare Nils Brandén på nils.branden3@gmail.com

Kontakter

Bilder

Jr Cup 2023. Foto: Niklas Axhede
Jr Cup 2023. Foto: Niklas Axhede
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye