Svenska Seglarförbundet

Josefin Olsson på silverplats på VM

Dela

Efter tre mycket stabila race på ILCA-VM i Argentina har Josefin Olsson avancerat till en silverplats efter totalt fyra race. I lördagens tre race blev hon trea-tvåa-tvåa och är nu bara två poäng efter danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom, som leder.

Foto: Matias Capizzano
Foto: Matias Capizzano

Kul men tuff racing idag. Vi fick tre långa race i mycket vind och stora vågor. Jag var snabb på kryssen och gav allt jag hade vilket gav utdelning, berättar Josefin och fortsätter:

– Vi hade en pendlande vind med vissa tryckskillnader så det gällde även att ha huvudet med sig och titta var trycket var. Min sista start var svag annars är jag väldigt nöjd med dagen.

Lördagen bjöd på fint kappseglingsväder med blå himmel och en nordlig vind på 7-10 m/s. Det var först när båtarna var i hamn som ett kraftigt regnväder drog in. Prognosen för söndagen är strålande sommarväder med solsken, en temperatur runt 24 grader och en sydvästligvind runt fem m/s.

Nu är fyra av totalt tolv race avklarade. Planen är att segla två race per dag fram till onsdag 10 januari då VM avgörs i ett medaljrace med de tio främsta.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)

Kontakter

Bilder

Josefin Olsson
Josefin Olsson
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye