Svenska Seglarförbundet

Josefin kvar på pallplats – trots en 20:e plats

Dela

Josefin Olsson ligger kvar på silverplats även efter söndagens segling på ILCA-VM i Mar del Plata i Argentina. Det blev bara ett race innan vinden dog – och trots att Josefin kom in på en 20:e plats i det racet var hon inte helt missnöjd.

Foto: Matias Capizzano
Foto: Matias Capizzano

– Jag gjorde en väldigt bra start idag, vilket är fokus för regattan. Men jag seglade inte helt rätt på kryssarna utan hamnade lite ur fas med vindskiften, säger Josefin.

Efter fyra race med placeringarna 5-3-2-2 blev det alltså en 20:e plats för den svenska silvermedaljören från OS i Tokyo. Trots det tog hon in en poäng på den danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom som fortfarande leder – och nu skiljer bara en poäng dem emellan. Anledningen var att Anne-Marie hade en ännu tuffare dag än Josefin och seglade in på en 28:e plats. Och eftersom en segling får räknas bort i sammandraget så behöver ingen av de två räkna dagens race.

Sju race av totalt tolv återstår och nu börjar guldfinalen där de 50 bästa seglar mot varandra i samma race.

– Ny dag imorgon i guldfinal och jag har ett bra utgångsläge. Det är i guldfinalen som mycket brukar hända, så det är bara att gå in med samma fokus och fortsätta med min rutin kring starterna som jag har fått att fungera, säger Josefin.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)

Kontakter

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye