Svenska Seglarförbundet

Tuff dag på VM för Josefin Olsson

Dela

Josefin Olsson hade en tuff dag på jobbet på måndagen på ILCA-VM i Argentina. Josefin fick kämpa mot snurriga vindar och seglade in på 42:a respektive 17:e plats i dagens två race. Hon faller därmed från andra till nionde plats i totalen.

Foto: Matias Capizzano
Foto: Matias Capizzano

I det första racetslogs” en sjöbris mot gradientvinden och det blev lite snurriga vindar. Josefin hamnade i störd vind efter start och hade svårt att komma loss i fältet och det blev aldrig bra.

Till andra racet hade vinden fyllt på starkt från syd. Tyvärr var startlinjen så skev att det inte gick att komma över linjen på styrbordshals vid läflaggan och Josefin gjorde en misslyckad start för babordshals. Josefin hamnade återigen i störd vind när hon som många andra försökte starta för babord. Hon var långt ned i fältet men räddade upp dagen något när hon seglade om 13 båtar på första länsen.

Totalt har man nu seglat sju race. Planen är att segla totalt tolv – men det kan bli färre. VM avslutas på onsdag med ett medaljrace där de tio bästa får starta. Det är många poäng kvar att segla om och trots Josefins tuffa måndag så är hon bara elva poäng från en pallplats.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)

Kontakter

Bilder

Josefin Olsson
Josefin Olsson
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye