Svenska Seglarförbundet

Josefin Olsson i medaljfinal på VM

Dela

Josefin Olsson är i medaljfinal efter tisdagens seglingar på ILCA-VM i Argentina. I de tre racen blev hon 7-31-5. Därmed ligger hon på sjätte plats inför VM:s sista race på onsdagen – dock utan chans att nå en pallplats.

Foto: Matias Capizzano
Foto: Matias Capizzano

– Det är tråkigt att vara utanför kampen om medaljerna, men jag får chansen att träna på medaljracet imorgon. Jag startade väldigt bra idag när det gällde, vilket jag är väldigt nöjd med. Men ett kostsamt vägval i andra racet förstörde tyvärr dagen och chansen på medalj, säger Josefin.

Josefin har haft ett växlande VM. Inledningen var mycket bra och efter fem race låg hon tvåa i totalen, endast en poäng från ledningen.

Men sedan har det gått något tyngre och hon kommer att sluta någonstans mellan femte och tionde plats – vilket ändå får ses som ett godkänt resultat. Josefin vill givetvis mer, men hon kan glädjas över att starterna har gått bra, vilket var ett av de moment som hon ville få ordning på.

I toppen av VM är danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom redan klar guldmedaljör trots att medaljracet återstår.

 

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)

Kontakter

Bilder

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye