Rekord för digitala årsredovisningar till Bolagsverket 2023

Dela

Andelen digitalt inlämnade årsredovisningar når nya rekordnivåer. 46 procent lämnades in digitalt förra året. Det är 326 567 stycken - nästan 72 000 fler än 2022.

Leende kvinna med långt mörkt hår sitter vid ett bord på ett kafé med en laptop framför sig.

– Vi är jätteglada att fler väljer att lämna in sin årsredovisning digitalt. I och med det kan vi ge snabbare service, både till den enskilde företagaren och till samhället, jämfört med om årsredovisningen kommer in på papper. Vid digital inlämning får företagaren direkt en kvittens på att årsredovisningen kommit in och om handlingarna är kompletta registreras och offentliggörs de samma dag, berättar Erika Stadling Holm, enhetschef för finansiell information.

– Vi kommer fortsätta jobba för att ännu fler ska välja den digitala vägen. Det är väldigt glädjande att det också skett en stor ökning av andelen digitala årsredovisningar med revisionsberättelse. På ett år har de ökat från omkring 25 000 till strax under 45 000. Men ännu fler årsredovisningar med revisionsberättelse behöver komma in digitalt, säger Nina Brede, verksamhetsutvecklare på enheten finansiell information, med en tydlig uppmaning till landets revisorer.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

Bolagsverket lanserar SSBTGO som underlättar datadelning inom offentlig sektor16.5.2024 08:44:25 CEST | Pressmeddelande

Den 16 maj lanserar Bolagsverket den Sammansatta bastjänsten för grunddata om organisationer (SSBTGO). Tjänsten är en vidareutveckling av tidigare SSBTGU och möjliggör en ökad datadelning bland offentliga aktörer. En ny informationsmodell är framtagen av Bolagsverket, Skatteverket och Statistikmyndigheten SCB. Till detta finns även en ny tjänst för prenumeration på notifieringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye