Apollo

Apollo lanserar flera nya koncepthotell!

Dela

Efterfrågan på skräddarsydda hotellupplevelser ökar. Researrangören ökar nu antalet koncepthotell under Apollo Mondo-paraplyet.

År 2023 valde nästan 40 procent av Apollos resenärer att bo på ett Mondo-hotell. Det är en ökning med 15 procent jämfört med föregående år. För att möta den stora efterfrågan utökar nu researrangören sin portfölj ytterligare med 17 nya koncepthotell inför sommarsäsongen. 

- Apollo Mondo är noggrant handplockade hotell anpassade för olika behov och skeden i livet; från småbarnsfasen till det efterlängtade vuxenlivet, behovet av det lilla extra eller önskan om en aktiv semester. År efter år är det dessa hotell som våra kunder är mest nöjda med och som vi naturligtvis är mest stolta över", säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Totalt erbjuder Apollo nu 75 hotell fördelade på sex olika Mondo-koncept: Family, Selected, Duo, Boutique, Local och One of a Kind, samt 11 renodlade Apollo Sports-hotell. 

Nytt familjehotell på Kreta! 

Apollo Mondo Family är researrangörens hotellkoncept för familjer. Varje hotell har sin egen unika karaktär, men de gemensamma nämnarna är rymliga poolområden, familjevänliga lägenheter och rum, ett brett utbud av fitnessprogram, simskola och barnklubben Polly & Mino. 

Varje sommar utmärker sig Kreta som en favorit bland barnfamiljer, så det är ingen tillfällighet att Apollo har valt att öppna sitt senaste familjehotell just här: Caldera Beach i semesterorten Gerani. Hotellet erbjuder både padel- och tennisbana, ett nyrenoverat gym, flera utomhus- och inomhuspooler och inte minst en härlig sandstrand. 

- Jag tror inte att det finns något mer barnvänligt resmål än Kreta. Långgrunda stränder, massor av mysiga och barnvänliga restauranger, en mängd aktiviteter och inte minst vad som måste vara en av Europas mest gästvänliga och välkomnande lokalbefolkning är svårt att toppa - och nu blir det ännu svårare när vi öppnar dörrarna till ytterligare ett Mondo Family-hotell här", säger Krantz med ett leende på läpparna. 

Caldera Beach blir Apollos tredje familjehotell på Kreta. I semesterorten Plakias på öns sydkust ligger de framgångsrika Alegria Beach och Alegria on the Hills, medan Almyra Hotel & Village ligger på öns östra sydkust nära staden Ierapetra. 

Unika hotellupplevelser 

Men det är inte bara familjer som kommer att ha mycket att välja på i sommar. På öarna Kos och Korfu öppnar Apollo två nya koncepthotell; Anassa by Pelopas och Oceanis Beach Corfu. Medan det förstnämnda är ett Mondo Duo-hotell för vuxna (över 16 år) med en magisk takterrass med utsikt över Kos stad, är det sistnämnda ett underbart Mondo Selected-hotell med perfekt läge på den berömda d'Amour-stranden i Sidari. Livsstilshotellet är nybyggt för Apollo och erbjuder förstklassiga faciliteter - inklusive rum med direkt tillgång till poolen.  

Under paraplyet Mondo One of a Kind kommer också två nya hotell: Platanos House på Lesbos och Porin Heritage i Kroatien, som båda är unika kulturbyggnader från 1800-talet. Det hotellkoncept som har flest nytillskott i sommar är Mondo Local. Apollos satsning på mindre, familjeägda hotell med tydlig lokal förankring har blivit en stor framgång genom åren. Efterfrågan ökar stadigt från år till år och i sommar öppnar researrangören dörrarna till nya, genuina hotellpärlor i Kroatien, Albanien, Sivota och Lefkas.   

- "Vi är förstås stolta över alla våra hotellkoncept, men vårt hjärta klappar lite extra för Mondo Local. Det är det koncept som ligger närmast Apollos DNA - eftersom det står för det genuina och lokala och tar dig ännu närmare det resmål du besöker", säger Krantz. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Caldera Beach, Apollo Mondo Family
Caldera Beach, Apollo Mondo Family
Ladda ned bild
Delfini, Apollo Mondo Local
Delfini, Apollo Mondo Local
Ladda ned bild
Porin Heritage, Apollo Mondo One of a Kind
Porin Heritage, Apollo Mondo One of a Kind
Ladda ned bild

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye