Apollo

Kylslaget januari resulterade i rekordhög efterfrågan på resor

Dela

Apollo rapporterar en försäljningsökning på 20 procent jämfört med samma tid förra året. Majoriteten av sportlovsresorna är sedan länge slutsålda - och nu bokas påskresorna i hög takt.

Under hela januari har försäljningen hos Apollo legat långt över fjolårets, med stor efterfrågan på framför allt vinterresor. Förra veckan toppade försäljningen med en ökning på 20 procent jämfört med samma vecka förra året. 

Skolornas sportlov är i princip slutsålda i hela landet med bara några få platser kvar, och det är inte förvånande att svenskarna väljer soliga resmål.  

- Flera av våra resor under sportlovet har varit i det närmaste slutsålda sedan en tid tillbaka, samtidigt som vi har sett ett extra stort intresse för restplatser generellt under hela januari. Det är med andra ord inte bara reslusten i allmänhet som är stor, utan också behovet av att komma till värmen så snart som möjligt, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo

Påskresorna bokas upp i snabb takt 

Det är inte bara skolornas sportlov som säljer slut rekordsnabbt i år, Apollo rapporterar även om en markant försäljningsökning av påsklovsresor. Förra veckan sålde researrangören 25 procent fler resor under påsklovet jämfört med samma vecka förra året. Intresset för att resa i mars ökar också.  

- Påskveckan är alltid en populär vecka för utlandsresor, naturligtvis främst på grund av de fördelaktiga röda dagarna. Dessutom är det många som känner att vintern börjar ta ut sin rätt och vill tjuvstarta sommaren. Det ser vi särskilt i år, där intresset för att resa generellt mellan sportlov och påsklov är högre än tidigare år", säger Krantz. 

Under vintermånaderna toppar Kanarieöarna listan, med Fuerteventura i spetsen, följt av Gran Canaria och Teneriffa. Förenade Arabemiraten och Hurghada är också populära vinterresmål.

Bland Apollos paketresor med reguljärflyg utmärker sig spanska Costa del Sol under vinter och påsk med semesterorter som Malaga och Marbella som storfavoriter. 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye