Svenska Seglarförbundet

Emil Bengtson kvar på OS-plats i ILCA-VM

Dela

Med tre race kvar av VM i ILCA i Adelaide har Emil Bengtson fortfarande greppet om en svensk plats till OS-seglingarna i Frankrike i sommar. Måndagens två race var tuffa och Emil föll tillbaka något i totalen – från 19:e till 25:e plats.

Emil Bengtson på ILCA-VM i Australien
Emil Bengtson på ILCA-VM i Australien

– Idag seglade vi guldfleet i cirka 10 m/s och en timme långa race. Jag är, milt utryckt, något mör efter dagen, säger Emil som var självkritisk efter att blivit 33:a och 28:a i de två racen:

– Mina starter var kassa idag. Startlinjen är väldigt tight så det finns inte mycket utrymme mellan båtarna och det var svårt att se referenser på land. Här blir jag tyvärr passiv. Imorgon blir mitt fokus på båt-mot-båt i starten, säger Emil och fortsätter:

– Men jag är nöjd med mycket annat runt banan och jag jobbar upp mig i fältet trots stora avstånd.

I OS-kvalet är Emil nu femma och det är sju platser som ska fördelas. Emil och Sverige har 16 poäng till godo mot Danmark som är åtta på den listan. Tre race återstår.

För mer information: 2024 ILCA 7 Men AUS – 2024 ILCA 7 Men's World Championship Adelaide, AUSTRALIA · 24 – 31 January 2024 (ilca-worlds.org)

Kontakter

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye