Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyresförhandlingarna klara med Norabostäder

Dela

Efter hyresförhandlingar mellan Norabostäder och Hyresgästföreningen står det nu klart att Norabostäder höjer hyrorna med 5 procent från 1 april.

- Fem procent är en kompromiss naturligtvis, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson. Men med tanke på de förutsättningar som råder i Nora är det ändå rimligt.

- Det går inte att sticka under stol med att det är en ordentlig höjning som kommer att påverka många hyresgästers ekonomi men samtidigt så räcker den inte till för Norabostäder som kommer att få göra stora prioriteringar i sin verksamhet.

Det har varit osedvanligt besvärliga förutsättningar i Nora, precis som förra året, med kraftiga ökningar av taxorna på vatten och fjärrvärme vid sidan av räntehöjningar. Det pressar Norabostäders ekonomi samtidigt som den allmänna kostnadsutvecklingen pressar hyresgästernas ekonomi.

- Det är naturligtvis ingen bra utveckling när det blir så här men det är bra att vi kan kompromissa oss fram i förhandlingarna i alla fall. Nu får vi försöka att jobba vidare gemensamt framöver för att det ska bli så bra som möjligt för Norabostäders hyresgäster, avslutar Jonas Gabrielsson.

Fakta:

  • En höjning på 5 % ger en höjning på 300 kr på en månadshyra på 6 000 kr
  • Norabostäder har 664 lägenheter i Nora och Gyttorp

Kontakt: Jonas Gabrielsson, förhandlingsledare, 010-459 15 42 eller jonas.gabrielsson@hyresgastforeningen.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye