Hyresförhandlingarna med Österlenhem är klara

Dela

Hyresgäst­föreningen och Österlenhem har kommit överens om hyrorna för 2024. Höjningen blir i genomsnitt 5,45 procent för lägenheter med varmhyra och 5 procent för lägenheter med kallhyra.

Höjningen gäller från 1 mars 2024 och berör cirka 650 hushåll.

Årets hyres­förhandlingar präglas generellt av ett mer ansträngt ekonomiskt läge än i fjol. En ekonomisk situation som påverkar alla parter, och där hyresgäster under en längre tid fått se sina marginaler krympa och försvinna genom inflation och höjda priser.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour södra SkåneHyresgästföreningen södra Skåne

Södra Skåne omfattar kommunerna Burlöv, Lomma, Staffanstorp, Lund, Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Simrishamn.

Tel:0104592300press.sodraskane@hyresgastforeningen.se

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye