Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork hjälper företag till jämställda ledningsgrupper

Dela

AllBright släppte i veckan en rapport som riktar strålkastarljuset mot de dolda makthavarna – chefsrekryterarna. Med fokus på att granska rekryteringsbranschens påverkan på ledande befattningar inom näringslivet, ger rapporten värdefulla insikter för det förändringsarbete som krävs av alla inom branschen framåt, något som helt linjerar med Clockworks erbjudande.

Clockwork har åtagit sig ett branschunikt hållbarhetsmål, nämligen att alla deras kunder ska ha jämställda ledningsgrupper innan 2030.
Clockwork har åtagit sig ett branschunikt hållbarhetsmål, nämligen att alla deras kunder ska ha jämställda ledningsgrupper innan 2030.

AllBrights rapport framhäver brister och utmaningar inom rekryteringsbranschen, bland annat en tydlig tendens att i majoritet rekrytera män till ledande befattning. Rapporten påvisar behovet av förändring och stärks ytterligare av tidigare studier som tydligt visar de stora vinsterna med att arbeta aktivt med frågorna. Ett förändringsarbete som Clockwork aktivt drivit under ett antal år.   

- En tredjedel av alla rekryteringar norr om dalälven görs av någon av oss på Clockwork. Vi har ett enormt ansvar att aktivt hjälpa våra kunder att fördela makten jämställt, säger Sofie Lambertsson, Rekryteringschef på Clockwork. 

För att skynda på förändringen har Clockwork åtagit sig ett branschunikt hållbarhetsmål, nämligen att alla deras kunder ska ha jämställda ledningsgrupper innan 2030. För att nå dit har företaget under flera år jobbat målmedvetet och utvecklat metoder för att bland annat säkerställa att alla kunder erbjuds ett jämställt sluturval.  

- Gammalmodiga kravprofiler och ursäkter om att det inte finns tillräckligt med kvalificerade kvinnliga chefskandidater är ett välkänt bekymmer branschen skyller på och något som vi på Clockwork arbetat med att förändra i flera år. Så länge branschen kommer undan med att ta betalt för homogena urval, kommer vi aldrig att uppnå ett jämställt näringsliv! Fortsätter Sofie.  

AllBright lämnar i rapporten tips på vad företag kan göra för att nå så många kandidater som möjligt när de anlitar chefsrekryterare, vilka samtliga uppvisas i Clockworks chefsrekryteringsprocesser. Dessa handlar bland annat om att ställa krav på rekryteringsbolagens track record och faktiskt skicka tillbaka homogena listor till rekryteringsbolagen. Något som varmt välkomnas av Clockworks VD, Petter Lundgren. 

- Om våra kunder får en snedvriden lista från oss, så vill vi ha tillbaka den direkt! Det finns ingenting i vår affärsmodell som hindrar en jämställd rekryteringsprocess. Hela vår metod är byggd för att främja jämställdhet, alla våra chefsrekryterare har hållbar rekrytering som sitt främsta uppdrag, menar Petter. 

Genom att aktivt arbeta för jämställda sluturval och genom att utmana befintliga normer, vill Clockwork vara en positiv kraft i branschen och bana väg mot en framtid där företag inte bara ser jämställdhet som en investering utan som en självklar norm. 

#skickatillbakalistan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Göteborg i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye