Avtalat tar över ITP-informationen från Collectum

Dela

Den 11 mars flyttas allt innehåll för tjänstemän från Collectum till Avtalat. Från detta datum är det på avtalat.se som alla val och ändringar görs för tjänstepensionen ITP. Genom förändringen får alla tjänstemän i privat sektor en samlad överblick över sin tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar på ett ställe. De behöver bara komma ihåg Avtalat. 

-Detta är ett stort och viktigt steg i Avtalats ambition att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs, säger Niklas Hjert, vd på Avtalat.

Flytten till Avtalat innebär att tjänstemän i privat sektor nu får en plats där allting som rör deras kollektivavtalade tjänstepension och försäkringar finns samlat. På avtalat.se får de information, vägledning och gör sina val för sin tjänstepension ITP. De kan också använda sig av Avtalats digitala rådgivningstjänst eller ta hjälp av kundservice på telefon, mejl eller chatt.

Förändringen innebär även att årsbeskedet för tjänstepensionen ITP som kommer från Collectum varje vår från och med i år har Avtalat som avsändare.

Avtalat ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK och har tre huvuduppdrag:

  • Utveckla och effektivisera kommunikationen och informationen kring kollektivavtalade försäkringar
  • Vara vägen in och ut ur systemet för kollektivavtalade försäkringar
  • Vara normgivande för informationsgivning för samtliga aktörer inom systemet för kollektivavtalade försäkringar. Det innebär att alla aktörer inom systemet för kollektivavtalad tjänstepension och försäkring ska använda klarspråk och de ord och beskrivningar av ord som gemensamt beslutas om.

avtalat.se finns redan idag information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för både arbetsgivare och anställda.

-På sikt är tanken att även arbetsgivare och arbetare i privat sektor enbart ska vända sig till Avtalat för att kunna se och administrera sin, eller sina anställdas, kollektivavtalade tjänstepension och det försäkringsskydd som ingår i kollektivavtalet, avslutar Niklas Hjert.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Avtalat tar över information och val för tjänstepensionen ITP från 11 mars 2024.
Avtalat tar över information och val för tjänstepensionen ITP från 11 mars 2024.
Ladda ned bild
Niklas Hjert, vd Avtalat
Niklas Hjert, vd Avtalat
Ladda ned bild

Alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Med den ambitionen har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat. Vi finns till för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal i privat sektor. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Följ Avtalat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avtalat

Många känner inte till att de har kollektivavtalade försäkringar13.3.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Fler än 4 av 10 privatanställda med kollektivavtal saknar kunskap om sina kollektivavtalade försäkringar. Det visar en ny undersökning som Avtalat har gjort. De riskerar därmed att förlora ersättning vid exempelvis föräldraledighet, sjukdom eller arbetsskada. Avtalat vill lyfta frågan inför Kollektivavtalets dag nu på söndag den 17 mars genom att publicera en ny rapport med syftet att öka kännedomen om kollektivavtalad försäkring.

Spellistor om döden och olyckor ska få fler att upptäcka pension och försäkring via jobbet30.11.2022 08:01:00 CET | Pressmeddelande

Idag startar Avtalat en kampanj som genom spellistor på Spotify ska öka kännedomen om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Bland annat uppmanas 200 000 arbetsgivare i privat sektor att skicka spellistorna om bland annat olyckor och döden till sina 3 miljoner anställda. Förhoppningen är att fler ska få del av de försäkringspengar de har rätt till via kollektivavtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye