Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona

Dela

Vi vill inspirera fler unga att gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 6 mars besöker Prins Daniels Fellowship, Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona, för att för att hålla en inspirationsföreläsning kring entreprenörskap och samtala med studenter ifrån högskolan. Medier är välkomna att delta – föranmälan krävs.

Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona den 6 mars 2024. Bilden är från ett besök på Lunds tekniska högskola förra året.
Prins Daniels Fellowship besöker Karlskrona den 6 mars 2024. Bilden är från ett besök på Lunds tekniska högskola förra året.

Under besöket i Karlskrona samtalar H.K.H. Prins Daniel med entreprenörerna Emma Ridderstad, Warpin, och Patrik Liu Tran, Validio. Tillsammans berättar de om sina erfarenheter av att driva företag vid en inspirationsföreläsning. Senare under dagen deltar ett trettiotal elever i rundabordssamtal med prinsen och inspiratörerna för att dela med sig av konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Medier är välkomna att delta – anmälan till besöket görs till per.andersson@iva.se senast den 4 mars. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Program 6 mars 2024

Plats: Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona, Multisalen J1504 - Campus Karlskrona

10.30-11.30: Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Emma Ridderstad och Patrik Liu Tran.

11.30-11.45: Tid för eventuella frågor från medier. 

11.45-12.30: Rundabordssamtal med elever från Blekinge Tekniska Högskola och entreprenörerna.

Fakta om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Läs mer på prinsdanielsfellowship.se

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Kritiska metaller och mineral: så kan de cirkulära flödena förbättras20.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Omställningen till ett fossilfritt samhälle kommer kräva enorma mängder kritiska metaller och mineral. Bättre återvinning från uttjänta produkter är en viktig pusselbit för att klara utmaningen, men regelverk och synen på avfall behöver förändras. Politiker på nationell och europeisk nivå behöver agera för att driva på utvecklingen och undanröja hinder för cirkularitet. Det konstaterar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i en ny rapport där Sveriges ledande experter inom området presenterar åtgärdsförslag för att stärka cirkulära material- och produktflöden med fokus på kritiska metaller och mineral.

Fokus på AI när IVA och Kronprinsessparet besöker Silicon Valley15.2.2024 13:53:06 CET | Pressmeddelande

En delegation från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) besöker Silicon Valley den 19–22 februari 2024. Delar av besöket sker i närvaro av DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel samt bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. Målsättningen med resan är att öka samarbetsmöjligheterna mellan Silicon Valley och Sverige och i förlängningen stärka Sveriges position inom digitalisering och AI.

Så ska Sverige säkra tillgången på kritiska råvaror13.2.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag kontrolleras viktiga mineraltillgångar och värdekedjor av länder utanför EU, såsom Kina, Australien, Ryssland, Brasilien, Demokratiska republiken Kongo och Sydafrika. EU har nyligen tagit fram en strategi för hur vi ska säkra tillgången på kritiska råvaror, CRMA. Sverige är en betydande gruvnation och har en viktig roll för EU:s framtida försörjning. Men Sverige behöver tillföra mer kompetens, forskning och innovation till gruv- och smältverksindustrin. Dessutom måste samarbetet med andra mineralrika länder intensifieras. Detta är några av de åtgärder som Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) föreslår i en ny rapport för att möta energiomställningens ökade efterfrågan på metaller och mineraler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye