Vänersborgs kommun

Färgsprakande Hbtqi-månad i Vänersborg

Dela

Mars 2024 sätter Vänersborgs kommun hbtqi-frågor i centrum. Hbtqi-månaden är den första av sitt slag i Sverige och syftar till att lyfta allas lika värde.

Det blir en färgglad månad i Vänersborg med intressanta och inspirerande aktiviteter, berättar folkhälsosamordnare Anne Ekstedt.
Det blir en färgglad månad i Vänersborg med intressanta och inspirerande aktiviteter, berättar folkhälsosamordnare Anne Ekstedt.

- Hbtqi-månaden riktar sig till alla, oavsett om du tillhör normsamhället eller identifierar dig som hbtqi-person och utgår från ledorden synliggöra och kompetenshöja. Två särskilt viktiga målgrupper i arbetet är barn och unga och seniorer, berättar Malin Haglund, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Det blir en färgglad månad fylld av intressanta och inspirerande aktiviteter som ska sprida glädje och bidra till en meningsfull fritid bland annat föreläsningar, seniorbio, tävlingar på Ungivbg.se, tjejkvällar, Cirkus Cirkör och mycket mer.  Aktiviteterna är kostnadsfria och sker runt om i kommunen.

- Vi hoppas att denna månad leder till att fler känner sig välkomna till våra gemensamma mötesplatser, träffpunkter och verksamheter i Vänersborg, säger Malin Haglund.

Under 2024 kommer många av kommunens verksamheter, tillsammans med näringsliv och civilsamhälle, att arbeta förebyggande och med friskfaktorer för att stärka hbtqi-frågor ur ett folkhälsoperspektiv.

- Vi är många som behöver driva arbetet och lyfta hbtqi-rättigheter. Hbtqi-månaden är ett bra exempel på hur kommun, näringsliv och civilsamhälle krokar arm. Det är tillsammans vi gör skillnad, säger Anne Ekstedt, folkhälsosamordnare på Vänersborgs kommun.

Hbtqi-månaden genomförs med stöd från Rådet för hälsa och social hållbarhet.

Mer information
På länken nedan hittar du alla programpunkter under Vänersborgs hbtqi-månad:Hbtqi-månadens program 2024 | Vänersborgs kommun (vanersborg.se)

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye