Riksteatern

Stort intresse över hela landet för romantisk komedi mellan hockeyföräldrar

Dela

I den romantiska komedin Hockeymorsa, hockeyfarsa uppstår kärlek i en kall ishall mellan två ensamma singelföräldrar. Föreställningen utsågs i Canada till ”Top Ten Plays of The Year" och det har över hela Sverige varit ett enormt intresse och hårt beställningstryck. Premiär den 3 mars i Timrå. Pressvisning 29 februari i Hallunda.

Foto: Sören Vilks
Foto: Sören Vilks

Björn och Frida, två ensamma singelföräldrar möts under barnens hockeyträning och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda.

–Det är kärlek och passion på en udda plats mellan två ensamma människor. Men det är också en berättelse om klass, utsatthet och det känslomässiga engagemang sport väcker hos oss, säger Dennis Sandin, regissör.  

Hockeymorsa, hockeyfarsa är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till "Top Ten Plays of The Year" i Canada och har spelats flitigt i både Canada och i USA.

Föreställningen regisseras av Dennis Sandin och på scen ser vi Philip Lithner och Stina Nordberg.

Medverkande
Philip Lithner
Stina Nordberg

Konstnärligt team
Av Michael Melski
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostymdesign: Nina Fransson
Översättare: Joakim Sten
Dramaturg: Jani Lohikari
Maskdesign: Anna Olofson
Ljusdesign: Oscar Tuominen
Ljuddesign: Roberg Gejskog
Teaterförlag: Nordiska ApS (www.nordiska.dk)

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

Riksteaterturné för succépjäs om förbjuden kärlek i 50-talets Västerbotten29.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Vajlett och Rut är en förbjuden kärlekshistoria i en frireligiös by i 50-talets Västerbotten. En ung nyinflyttad lärarinna och en kortklippt postfröken fattar tycke för varandra. Men samtidigt som känslorna växer mellan dem växer skvallret och rädslan för att bli avslöjade. I regi av Karin Enberg, dramatiserad av Ninna Tersman efter Karin Alfredssons böcker. Ett samarbete mellan Riksteatern och Västerbottensteatern. Turnépremiär med Riksteatern, 3 mars Strängnäs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye