Arenagruppen

Ny bok: Alla kan påverka samhället – med rätt verktyg

Dela

Går det att påverka sina lokala beslutsfattare? Hur kan en ideell organisation nå ut med sin hjärtefråga? Hur blir drömmen om ett bättre samhälle verklighet? I den nyutkomna handboken Mellan drömmen och slitet ger Silvia Kakembo konkreta kommunikations- och påverkanstips till civilsamhällets eldsjälar.

Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion. Foto: Tobias Rydin
Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion. Foto: Tobias Rydin

– I min yrkesroll och i mina ideella engagemang möter jag många människor som vill bidra till förändring i samhället, vilket är fantastiskt. Men många av dem tror inte att de kan påverka, eller att de har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. Den här boken är till för dem, säger Silvia Kakembo, som leder kommunikationsbyrån Arena Opinion.

Mellan drömmen och slitet är en bok om påverkansarbete och kommunikation där Silvia och hennes kollegor delar med sig av sina bästa tips för hur man skapar opinion och åstadkommer förändring i samhället. Den förklarar hur en vanlig person eller en förening, utan en stor kampanjbudget, kan påverka samhället och politiken. Boken riktar sig både till dem med och utan tidigare erfarenhet av påverkansarbete. Läsaren får även lära känna tre personer som har lyckats med att åstadkomma förändring och som intervjuas i boken.

– Den här boken är också en hyllning till alla därute som sliter för att göra sitt grannskap, sin arbetsplats eller sin kommun till en bättre plats att leva på. Jag är övertygad om att positiv samhällsförändring är möjlig om vi hjälps åt, säger Silvia Kakembo.

Mellan drömmen och slitet ges ut av Bokförlaget  Atlas och finns i bokhandeln från och med den 6 mars 2024.

Vill du ha ett recensionsexemplar av boken eller vill intervjua Silvia? Vänligen kontakta vår presskontakt.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om Silvia Kakembo

Silvia Kakembo är utbildad ekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet. Silvia är dessutom en uppskattad moderator, workshopledare och föreläsare. Sedan ett antal år är hon byråchef på Arena Opinion som riktar sig mot ideella organisationer, folkrörelser och företag som vill förbättra samhället genom att påverka makthavare i kommun, region och stat.

Om Arena Opinion

Arena Opinion är en PR- och kommunikationsbyrå som riktar sig till ideella organisationer, folkrörelser och företag som vill förbättra samhället. Aena Opinion erbjuder stöd till dem som vill påverka opinionen i en viktig fråga, förbättra sin kommunikation eller som vill växa och bli fler medlemmar.

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

Uppvidinge och Jokkmokk – här är kommunerna med störst och minst inkomstskillnader mellan kvinnor och män8.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Män har högre inkomst än kvinnor i hela Sverige, men skillnaderna varierar kraftigt mellan olika kommuner. Detta visar en ny sammanställning av tankesmedjan Arena Idé, som rankat alla Sveriges kommuner utifrån inkomstskillnader baserat på kön. Uppvidinge kommun i Kronobergs län är den kommun i Sverige där skillnaden är störst i inkomst mellan kvinnor och män. I Jokkmokk i Norrbotten är skillnaderna minst.

Ny rapport kartlägger rätten till sympatiåtgärder15.2.2024 10:00:50 CET | Pressmeddelande

I samband med IF Metalls strejk mot Tesla har röster höjts om att rätten till sympatiåtgärder måste inskränkas. De som kräver detta hänvisar ofta till de nordiska länderna, utan att konkretisera vad som egentligen gäller där. Därför har tankesmedjan Arena Idé gått igenom regelverket kring sympatiåtgärder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. I rapporten “Sympatiåtgärder – en jämförande analys av reglerna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland” som släpps idag gör rapportförfattaren Erik Grahn, doktorand i arbetsrätt vid Uppsala universitet och tidigare jurist vid LO-TCO rättsskydd, dessutom en juridisk bedömning av huruvida tre typer av sympatiåtgärder som förekommit under Tesla-strejken skulle vara tillåtna i dessa länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye