Svenska Seglarförbundet

Äntligen en vinst för Anton och Lovisa på 470-VM

Dela

Efter en tung inledning på 470-VM på Mallorca fick Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson äntligen allt att stämma på torsdagen. I dagens andra och sista race stod de i en klass för sig och vann stort – trots att Lovisa dras med en rejäl förkylning.

Anton och Lovisa. Foto: Bernardí Bibiloni
Anton och Lovisa. Foto: Bernardí Bibiloni

Idag var det kniven mot strupen. Vi har haft en bedrövlig start på regatta men idag gick jag ut med mer adrenalin i kroppen – och mådde suveränt. Det paradoxala är att Lovisa är sjuk och har varit det under veckan, men i natt blev det sämre. Hon låg i sängen just till innan vi gick på vattnet. Men vi hanterade det på bästa sätt och hade tur med att det var lättvind och därmed inte fysisk segling, berättar Anton och fortsätter:

– Sedan hjälpte det att vi gjorde två bättre starter än vad vi gjort tidigare i veckan. Vi seglade så elegant i dagens andra race att vi nästan blev lite stolta.

Den andra svenska båten med Hedvig och Hugo Liljegren hade också sin bästa dag på vattnet under det här mästerskapet. I silverfleet kom de trea och femma och går från 48:e till 40:e plats i totalen.

De regerande Europamästarna, Anton och Lovisa, avancerar från 22:a till 13:e plats. De har fem poäng upp till topp-10 och 17 till en pallplats. Fem race återstår. Två på fredag och två på lördag. Och så de tio bästa i final på söndag.

– Strategin framåt är att behålla en Anton med adrenalin i system och ge Lovisa all möjlighet till återhämtning, säger Anton.

För mer information: 2024 470 World Championship

Kontakter

Bilder

Anton och Lovisa. Foto: Bernardí Bibiloni
Anton och Lovisa. Foto: Bernardí Bibiloni
Ladda ned bild
Hedvig och Hugo. Foto: Bernardí Bibiloni
Hedvig och Hugo. Foto: Bernardí Bibiloni
Ladda ned bild

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye