Demonstration Internationella kvinnodagen 8 mars

Dela

Världen över drabbas kvinnor dagligen av våld och död. Under årets 8 mars står vi särskilt upp för kvinnors rätt till liv i fred och frihet under parollen "Internationell solidaritet, alla kvinnors kampenhet!".

Kampanjbild 8 mars 2024
Kampanjbild 8 mars 2024

Samling sker på Gustav Adolfs torg den 8 mars kl. 17.30, demonstrationståget går till Möllevångstorget. 

Malmöbon Hanna Gedin (V) och Umihana Rasovic (V), båda toppkandidater till EU-parlamentet är konferencierer. Talar gör bland annat Anfal Mahdi (V) oppositionsråd i Malmö och Alexandra Thomasson (V) regionråd i Region Skåne. 

I Gaza är nästan 70% av de som dödats kvinnor och barn. Kvinnor tvingas genomgå kejsarsnitt utan bedövning.I Iran ser vi hur kvinnor utsätts för tortyr, våldtäkt och utomrättsliga avrättningar och trots det fortsätter protestera under Kvinna, liv, frihet-upproret.Runt om i världen diskrimineras kvinnor på grund av att de är just kvinnor. Det måste få ett stopp.

Välkomnma till demonstrationen som arrangeras av Vänsterpartiet Malmö, Ung Vänster Östra, Ung Vänster Västra och Kvarnby Folkhögskola, i samarbete med ABF Malmö. 

Kontakter

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye