Linköpings stift

Biskop Marika gör årets första visitation

Dela

Onsdag den 6 mars inleder biskop Marika Markovits en visitation i Östra Vikbolandets pastorat i Norrköpings kommun. Visitationen avslutas med högmässa i Jonsbergs kyrka söndag den 10 mars.

Den här veckan gör biskop Marika Markovits årets första visitation. Det är Östra Vikbolandets pastorat som får besök.
Den här veckan gör biskop Marika Markovits årets första visitation. Det är Östra Vikbolandets pastorat som får besök. Zandra Erikshed

Första dagen hinner biskop Marika med att träffa många människor, bland annat anställda i pastoratet, elever och personal på Vikbolandsskolan och syföreningsmedlemmar. Kvällen avslutas med en passionsandakt i Missionshuset och ett samkväm öppet för alla.

Senast det var visitation i pastoratet var för tio år sedan. Inför årets visitation har medarbetare från stiftskansliet fört samtal med och besökt pastoratet flera gånger.

"För mig som är relativt ny på kyrkoherdetjänsten har de genomlysningar som föregått visitationen gällande allt från ekonomi, kyrkogårdar till diakoni och gudstjänst varit oerhört värdefulla. De stakar ut det fortsatta arbetet och vägen vidare. När biskop Marika kommer till oss dessa dagar tar vi emot henne med öppna armar och generositet", säger kyrkoherde Fredrik Hollertz.

Visitationen avslutas söndag den 10 mars. Då blir det en visitationshögmässa som följs av ett så kallat visitationstal där biskop Marika sammanfattar sina intryck av besöket i Östra Vikbolandet.

Kontakt
Fredrik Hollertz, kyrkoherde
0125-50607
fredrik.hollertz@svenskakyrkan.se

Kort om biskopsvisitation
Biskopsvisitation har en lång tradition och är ett av huvuduppdragen för en biskop. Förr kom biskopen för att kontrollera att räkenskaper var till belåtenhet, att det predikades ”rätt” och att kyrkliga föremål inte försvunnit. Numera är biskopens roll att vara brobyggare och ett tecken på kyrkans enhet. I centrum för visitationen är församlingslivet och hur det är att leva som kristen. Visitationen handlar om möten och inspiration och den tillsyn som sker har ett främjande förhållningssätt.

Kontakter

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftets uppgift är att stötta de 102 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskop i Linköping är Marika Markovits.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye